Lifestyle

7 kép és 7 érdekesség a frissen megújult Csepel kerékpár márkáról

Nem túlzás, ha azt mondjuk, hogy Magyarországon a Csepel bicikliket mindenki ismeri és jó eséllyel minimum egy – ha nem sokkal több – gyerek- és fiatalkori emlékünk is kapcsolódik hozzá. A közel 100 éves márka új modelljei a mai igényekhez igazodva is megállják a helyüket. A most megújult arculat és website pedig a jól ismert vagányságot követik, ezért az ünnepi alkalomból összegyűjtöttünk hét képet és érdekességet Magyarország első kerékpár márkájáról.

Weiss Manfréd 1928-ban alapította meg a nevét viselő gyárat, azóta folyamatos a kerékpárgyártás Csepelen. Ezzel a Csepel kerékpár elnyerte és azóta is viseli a “Magyarország első bicikli márkája” címet.

A legendás Camping kerékpárok gyártása az 1960-as években kezdődött és napjainkban is tart.
A kétkerekű változat mellett a modell háromkerekű (tricikli) verziója is elérhető, amit rendelésre készítenek. Az idősebb és mozgásukban korlátozott biciklisek számára visszaadja a kerékpározás élményét, de például teherszállításra is használható.

Az igazi Csepel rajongók számára a Tacskó nem csak egy kutyafajta, hanem a gyerekkor maga.
A Camping mellett egy másik legendás modell, ami után sokan ácsingóztunk gyerekként. Egyszerű és stílusos örök klasszikus banán üléssel és magas kormánnyal.

A városi biciklizés menő. 2013 óta a Csepel kerékpár is részt vesz a budapesti MOL Bubi közbringarendszer projektben, ahol a járgányok összeszerelése mellett a rendszer üzemeltetése is a cég feladata. 

A Csepel bicikliket hazai szakemberek tervezik, a magyar utak sajátosságainak megfelelően, a prototípusokat itthon tesztelik. Évente több ezer kerékpár gurul ki a Csepel Művek területén található gyártelepről. 

Csepelen elektromos, pedelec rendszerű kerékpárok is készülnek. A rásegítéses megoldás azt jelenti, hogy a biciklis a pedálok hajtásával termel energiát a villanymotor segítségével. A Project E modellek között városi csavargáshoz és komolyabb terepre való, magasabb felszereltségű kerékpárokat is találhatunk. A jövő már itt van!

2010-es debütálása óta a Royal az egyik legszínesebb és legnépszerűbb újhullámos Csepel járgány. Elsősorban fixiként vált ismertté, de az elmúlt 12 évben könnyen testreszabható a felszereltsége miatt már nagyon sok formában és felszereltséggel láthattuk a lapos pesti utakon és a budai hegyekben is. A budapesti biciklis futárok nem hivatalos kedvence.