Mindig igyekszünk új tejmentes finomságok receptjeivel előrukkolni, hiszen a tejmentesen,
és úgy általában valamilyen allergéntől vagy cukortól mentesen táplálkozni nem egyszerű
feladat.
Reméljük, mindenki nagy örömmel és büszkeséggel teszi majd a limekrémes zebratorta szeleteket a tányérokra és az asztalokra, és zsebeli be elfogyasztásuk után a megérdemelt elismerő szavakat. Az állatvédők figyelmét pedig felhívnám, ehhez a zebratortához egyetlen fekete-fehér csíkos afrikai lovacskának sem kell az életét adnia – mondta Dr. Németh Csaba, élelmiszer-mérnök.
Hozzávalók:
az alaphoz:
6 dkg a diétánkba illeszthető keksz vagy piskóta morzsa
3 dkg kókuszolaj
a lime krémhez:
3 tojás
1 dl lime lé
1 bio lime reszelt héja
7,5 dkg kókuszolaj
5 dkg eritrit (esetleg, ha belefér a diétába, akkor méz)
5 gramm zselatinpor
a ToTu-s réteghez:
30 dkg ToTu rögös
5 dkg eritrit
1 lime leve és reszelt héja
1 vaníliarúd kikapart magjai
7 gramm zselatinpor
1,5 dl forró víz
Az alap hozzávalóit összekeverjük. 18 cm-s, sütőpapírral vagy wax fóliával bélelt tortakarika
aljába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük. A lime krémhez az összes hozzávalót tálba téve, gőz fölött addig kevergetjük, amíg puding sűrűségűvé nem válik. Ez néhány perces folyamat, talán kicsit unalmas is, de a keverést nem szabad abbahagyni, mert a tojás kicsapódhat, és a krém élvezhetetlenné válik. A gőzről levéve kihűtjük, majd fél-egy órára hűtőszekrénybe tesszük. A ToTu-s réteghez a forró vízben feloldjuk a zselatint, majd a többi hozzávalóval együtt egynemű krémmé turmixoljuk.
A torta összeállításánál fontos, hogy a két krém még folyós és nagyjából egyforma sűrűségű
legyen. A tortakarika közepére egy merőkanálnyi fehér krémet teszünk. Ennek a közepébe
egy merőkanálnyi sárgát, majd ennek a közepébe újabb merőkanálnyi fehéret.
Ezt a folyamatot addig ismételgetjük, amíg mindkét krém el nem fogy. A két krém szép
egyenletesen elterül majd a formában. Teljes dermedésig hűtőszekrénybe tesszük.
További információ: www.facebook.com/totutojastermek