Lifestyle

Az Accor Tokajban nyit Mercure hotelt

Az Accor, a világ vezető szálloda- és vendéglátóipari csoportja Magyarországon bővíti elismert márkákból álló portfólióját. A csoport Tokajban, Magyarország egyik leghíresebb borvidékén írt alá üzemeltetési szerződést. A Mercure Tokajban – amely a márka második desztinációja az országban – jövő tavasszal fogadja első vendégeit.

Az Accor a vendégek által kedvelt márkaportfóliójának bővítésével erősíti vezető pozícióját a közép- és kelet-európai szállodaiparban. A csoport a Hotel Tokaj Kft.-vel kötött megállapodásnak köszönhetően nyit új Mercure szállodát a festői magyar vidéken.
A szálloda – a márka számára Budapest mellett a második desztináció az országban – az épület négy emeletén 55 modern és kényelmes szobát kínál, a legfelső emeleten executive apartmanokkal.
A vendégek éttermet, fedett és szabadtéri úszómedencét és spa-t, valamint helyi finomságokat kínáló borboltot is igénybe vehetnek. A szálloda a tervek szerint 2022 tavaszán nyitja meg kapuit.

A Mercure márka olyan felső-középkategóriás szállodákat kínál, amelyek révén a vendégek teljeskörű élményeken kereszül ismerik meg a választott úti célt. Izgatottan várjuk a projektet, amellyel a márkát elvihetjük a főváros mellett a második magyarországi desztinációba. Nagyszerű lehetőség ez vidéki hálózatunk bővítésére – mondta Dilek Sezer, az Accor délkelet-európai fejlesztési igazgatója. –
A leghíresebb magyar borút környéke egyre népszerűbb szabadidős úticél. Hiszünk abban, hogy minden vendéget megérint majd a hely szelleme és elnyeri tetszésüket mind a vidék, mind a szálloda.”

Az új szálloda tulajdonosa a többek között ingatlannal, turizmussal és mezőgazdasággal foglalkozó magyar Hotel Tokaj Kft. A cég már rendelkezik néhány szállodával az országban, például Hajdúszoboszlón, a Tokajhoz közeli népszerű fürdőhelyen. A Mercure Tokaj szállodát Sáros László jegyzi, a generáltervező a BORD Építész Stúdió.

Az Accort a fejlesztések professzionális és megbízható megközelítése miatt választottuk partnernek.
Az együttműködés a világ vezető szálloda – és vendéglátóipari csoportjával nagy lehetőség arra, hogy a vendégeknek olyan vidéken nyújtsunk magas színvonalat, ahol eddig hiánycikk volt a jó minőségű szállás – mondta Tarnai Gábor, a Hotel Tokaj Kft. képviselője. –
A készülő Mercure a nyolcvanas évekből származó egyedi épületben lesz, amely korábban Tokaj egyetlen szállodája volt. A történelmi helyszín és a lenyűgöző környezet együtt tökéletes élményt nyújt majd a vendégek számára, szorosan kapcsolódva a Mercure márka lényegéhez. Tokaj – Budapest és a Balaton után – az egyik leggyorsabban fejlődő turisztikai régiónak ígérkezik Magyarországon.”

A Mercure Tokajnak helyet adó régi épületet teljesen rekonstruálják és felújítják. Központi, Tisza-parti elhelyezkedése miatt a főbb látnivalók gyalog is könnyen elérhetők.
Az UNESCO világörökségi listáján szereplő Tokaj Magyarország leghíresebb borvidéke, egyre népszerűbb utazási célpont. A város több mint ezeréves borászati hagyományáról és világszínvonalú borairól ismert. Az ország legészakibb részén, a Zempléni-hegység lábánál fekvő Tokaji borvidék Szlovákia délkeleti sarkába nyúlik. A Tokaj városáról elnevezett régiót a dombok mentén elszórtan elhelyezkedő, a Tisza és a Bodrog folyók közé ékelődő 28 település alkotja.