Gourmet Hirdetés

Desszertből élmény: új műfaj született a Hercegprímás utcában!

Nem kávezó, nem cukrászda, nem fagylaltozó... hanem egyszerre mind a három. A közel két éve működő Espressoul megálmodóinak az volt a célja, hogy egy még sehol sem létező hármas egységet hozzanak létre.

A Hercegprímás utcában található helyet elsősorban az teszi különlegessé, hogy a kávé, a fagylalt és a desszert szerelmesei is a lehető legmagasabb színvonalat kapják.

A fagylaltkínálat rendkívül széles, és ha benézel a pultba, nem a térfogatnövelőtől túlcsorduló, és mesterséges színezékektől rikító fagylaltokat látsz majd, kizárólag természetes, igazi ízeket. Természetesen helyet kapnak a mentes fajták is, így mindenki tud választani kedvére allergia vagy intolerancia esetén is.

Persze a sütemények sem hétköznapiak!
Rendkívül magas minőségű francia desszertvonalat követnek, a kínálatban nagy szerepet kapnak a mousse-ok: ezek a könnyed, kortárs desszertek izgalmas textúrából tevődnek össze. Az Espressoul cukrászmesterei fontosnak tartják, hogy a süteményeikben megmutassák az ízek és a textúrák sokszínűségét, így lesz egy desszertből igazi élmény.
Azt már persze mondanunk sem kell, hogy minden cukrásztermék az Espressoul saját műhelyében készül.

Fotó: Kondoros Éva Katalin

Kérünk egy kávét!
Ami a kávét illeti, az Espressoul tulajdonosai úgy döntöttek, megtörik a klasszikus olasz vonalat, és egy kiváló magyar pörkölő, a Bagira kávéival dolgoznak. Fontos szempont volt a szakember kiválasztása hozzá, így esett a választás Török Ádám barista bajnokra, aki ismeri ennek a műfajnak mindkét oldalát és világszínvonalon pörköli és készíti a kávét. Ehhez persze elengedhetetlen a legjobb gép is, a barista világbajnokság hivatalos gépét, a Victoria Arduino Black Eagle-jét érdemes megcsodálni egy finom csésze kávé mellett. A kávésarok egy specialty kávézóként is megállná a helyét, a barista csapat azonban populárisabb, kicsit közérthetőbb megközelítésben kínálja a kávét különlegességekkel, specialitásokkal.

Fotó: Kondoros Éva Katalin

Az Espressoul egy családi kezdeményezés, ahol nagyon fontos a lélek.
Az Espressoulnak lelke van. Az enteriőr melegséget sugall, aki ide betér, az kedvet kap, hogy kicsit hosszabban időzzön a tervezettnél. A kétszintes hely emelete tökéletesen alkalmas nagyobb szabású családi, baráti összejövetelek, és az üzleti megbeszélések lebonyolítására, de a környező irodákban dolgozók is is szívesen tartanak itt meetingeket egy finom sütemény és egy kiváló kávé társaságában.
A földszint pedig várja a sietősebb vendégeket, ahol akár a tölcséres fagyival is le lehet ülni, és a négylábú kedvencek is otthon érezhetik magukat.

Espressoul
1051 Budapest, Hercegprímás u. 17.
www.espressoul.hu
FB/IG: espressoulbudapest