Gourmet

Étkezz egészségesen: Magyarországra érkezett a FrissBox

Tízből három magyar jobban odafigyel az egészséges táplálkozásra a járvány kezdete óta. Az elhatározásuktól azonban könnyen eltántorodnak, amikor szembesülnek az alapanyag-beszerzés és a főzés időigényességével. Ez a szükséglet hívta életre a FrissBox ételfutár céget, amely több mint 3000 receptjével és nyolc különböző menüsorával az egészségtudatos, fogyni vágyó vagy speciális étrendet követő fogyasztókat célozza.

A Nébih idei reprezentatív kutatása szerint a csökkent fizikai aktivitás és a sok ülőmunka következtében a pandémia első és második hulláma között majdnem kétszer annyian híztak, mint ahányan fogytak.
De ezzel párhuzamosan egészségtudatosabbak is lettünk: tíz válaszadóból három egészségesebben igyekszik táplálkozni, és elkezdett figyelni a kalóriabevitelére.

Az egészséges életmódot támogatja a FrissBox egyedülálló koncepciója, melynek nyolcféle menüsorát hétről hétre úgy állítják össze a dietetikusok, hogy valamennyi speciális táplálkozási igényt kiszolgáljanak. Az OptimBox, VeganBox, Veggie-Fish Box, VeggieBox, Dairy-Free Box, Pork-Free Box, SportBox és Keto variációk tetszés szerint kombinálhatók akár egy héten belül is, ráadásul a fogyasztók 1000-3000 kalória között több verzióban is megrendelhetik a napi FrissBox dobozukat.

A FrissBox felmérése szerint saját fogyasztóinak 86%-a nem sportol rendszeresen, és szeretnék a táplálkozásukon keresztül mérsékelni a kalóriabevitelüket. Ugyanakkor nem akarnak lemondani a bőséges, tápláló és ízében gazdag ételekről sem.
A FrissBox koncepcióját éveken át tökéletesítették a séfek és a dietetikus szakértők, hogy a fogyasztók valóban friss és egészséges eljárással készült, de mégis ízletes menüt kaphassanak nap mint nap. Ezáltal úgy fogyhatnak és válhatnak egészségesebbé, hogy nem kell extra erőfeszítést tenniük ennek érdekében.

A kiegyensúlyozott étkezés rendkívül fontos, de mindennapi feladataik mellett kevesen tudnak odafigyelni a rendszerességre. A FrissBox leveszi ezt a terhet a vállukról és több mint 3000 receptből álló menüsorával változatosságot visz a táplálkozásunkba, miközben figyelembe veszi az életmódunknak megfelelő kalóriaigényt is. A recepteket párolással vagy sütőben, olajban sütés nélkül készítik el, így kerülve el a felesleges kalóriabevitelt” – emelte ki Wolher Veronika, táplálkozási szakértő.

A rugalmas rendelésnek köszönhetően egy napra vagy bizonyos napokra, de akár három hónapra előre is megrendelhetők az ételek. A napi menü 3 főfogást és 2 harapnivalót tartalmaz, melyek természetesen igazodnak a napi kalóriabevitelhez.

A friss alapanyagok és egészséges elkészítés mellett fontos az ízletesség, hogy roppanós, színes és látványos legyen az étel, amit elfogyasztunk. A FrissBox menüsorokban egyszerre érvényesülnek ezek a szempontok, miközben egyedi igényeink is kielégülnek. Kínálatuk mind az életvitel, mind az élvezeti érték szempontjából rendkívül változatos: a vegán életmódot folytatók ugyanúgy megtalálják a számukra ideális fogásokat, mint a ketogén diétát folytatók” – mondta Sass Dani, séf.

A FrissBox dobozokat 100%-ban biológiailag lebomló csomagolásban szállítják ki a futárok hétfőtől pénteking reggelente (a vasárnapi menüt is szombat reggel szállítják).
A maximális kényelem érdekében akár több kiszállítási címet is megadhatunk a rendszerben.
A fogyasztók lemondhatnak egy-egy napot előfizetésükből, ha éppen nem tartózkodnak Budapesten, és tetszés szerint megváltoztathatják a kiszállítás időpontját, valamint a csomagolás típusát is.

A FrissBox azzal a céllal alakult, hogy egy új alternatívát nyújtson a rendszeres táplálkozás igényére. A napi 5 ételt biztosító menük egyszerre segítik az egészséges és ízletes módon történő étkezést, valamint lehetővé teszik az egyéni szükségletek betartását, legyen szó fogyásról, testsúly gyarapodásról, vagy akár a családdal való több idő eltöltéséről.
A napi menüket táplálkozási szakember tervezi a fogyáshoz vagy a testsúly fenntartásához szükséges kalóriabevitelnek megfelelően, a séf pedig a gondos számításokat párosítja az ízletesség igényével. A koncepciót a magyar piacra 2021 nyarán vezetik be FrissBox néven.