Gourmet

Frissítsd fel trópusi jegeskávékkal a nyarat!

A kávérajongók, barátaik és szeretteik idén nyáron újra élvezhetik a Barista Creations for Ice kávék hűs kényeztetését. A kifejezetten jegeskávénak tervezett Barista Creations for Ice őrlemények most egzotikus meglepetést is tartogatnak, hiszen az Original kínálatban megjelenik a Limited Edition Coconut Flavour over Ice, a Vertuo rendszerhez pedig a Limited Edition Tropical Coconut Flavour over Ice kávé.

Egyre népszerűbbek a jegeskávék: a 30 év alattiak 37 százaléka hetente háromnál is több alkalommal fogyaszt ilyen jegeskávét[1]; ráadásul amellett, hogy szeretik a hideg kávét, ez a generáció kifejezetten keresi az újszerű kávéélményeket és az egzotikus ízeket[2]. Ezt szem előtt tartva a Nespresso a Barista Creations for Ice kávékkal idén nyáron új, kókuszos ízesítéssel kedveskedik a fiatalabb kávéfogyasztóknak.

Fedezd fel a Barista Creations for Ice kávékat!

Az Original kávék rajongói számára, akik szeretnék trópusi utazásra repíteni ízlelőbimbóikat, a Nespresso bemutatja a Limited Edition Coconut Flavour over Ice őrleményt. A kókusz gyönyörű egyensúlyt teremt a latin-amerikai Arabica szemekből készült espresso pörkölt, karamellás ízjegyeivel.

Az idő melegebbre fordultával a Nespresso újra bevezeti népszerű Original jegeskávé-kapszuláit, a Barista CreationsFreddo Delicato és a Freddo Intenso kávékat is, amelyek idén nyáron új csomagolásban, de a már jól ismert remek ízekkel érkeznek. A Nespresso Barista Creations for Ice kávékat kifejezetten úgy házasították össze és pörkölték, hogy közvetlenül jégre elkészítve bontakozzanak ki legjobban a kávék frissítő aromái. A Barista Creations Freddo Delicato egy világos pörkölésű kenyai Arabica, amelynek finom, kellemesen gyümölcsös ízjegyei akkor érvényesülnek igazán, ha jégkockákra önjük az italt. Mellette ott a Barista Creations Freddo Intenso azok számára, akik a mélyebb, pörkölt ízeket keresik: a dél-amerikai Arabica kávék és az indonéz Arabica blendje intenzív és izgalmas jegeskávét alkot, amelyek ízei jól illenek az évszakhoz. A nemrég bevezetett Vertuo rendszerhez megálmodott vadonatúj Limited Edition Tropical Coconut Flavour over Ice azoknak készült, akik szívesen dobnák fel trópusi ízekkel jegeskávéjukat.
A frissítő kókusz egyensúlyt teremt a latin-amerikai és afrikai Arabica szemekből készült kávé pörkölt, karamellás ízjegyeivel.

A jég megváltoztatja a kávé ízét, mert a forró és hideg találkozásánál keletkező hősokk a megszokottól eltérő aromákat szabadít fel. De mi a tökéletes jegeskávé titka? „Mindig a jég legyen az első összetevő. A nagyobb méretű jégdarabok nem olvadnak el azonnal, és nem hígítják fel túlzottan a kávét. Édesítéshez szirupot javaslok, mert a hideg folyadékban nem oldódik olyan jól a cukor.
A jég és a kávé aránya legyen kettő, de inkább három az egyhez.” ­– foglalta össze Márkosi Balázs, a Nespresso kávénagykövete a legfontosabb alapszabályokat.

Sokféleképpen ízesíthető egy jegeskávé, de az alap recepthez tegyünk három nagyméretű jégkockát (90 g) egy nagy pohárba, készítsük el a jégre 40 ml espresso-t, majd öntsünk rá 90 ml tejet vagy szénsavas vizet attól függően, hogy inkább egy kényeztető „desszertre” vagy egy frissítő koktél-jellegű italra vágyunk.

[1] Az Allegra World Coffee Portal kutatása és elemzése, 2019

[2] Az Allegra World Coffee Portal kutatása és elemzése, 2019

Forrás: Nespresso