Gourmet

Indul a szezon: karácsonyi ízek a Starbucksban

A téli ízek mellett az ikonikus Red Cup is visszatért a Starbucks üzleteibe, amelynek különleges kialakítását az ünnepek hangulata inspirálta. Az olyan szezonális kedvencek mellett, mint a Gingerbread Latte, és a karamellás Toffee Nut Latte, idén a kávézólánc új, csokoládés karácsonyi itallal, a Chocolatey Gingerbread Latte-val bővíti kínálatát. A vendégek kétféle pörkölésű szemeskávé, a Starbucks Christmas Blonde Roast és a Starbucks Christmas Blend közül is választhatnak.

A Starbucks Magyarország különleges, szezonális italkülönlegességeivel idén is elhozza vendégei számára az ünnepi hangulatot. A téli kínálat elmaradhatatlan italai, a mézeskalács ízű Gingerbread Latte és a karamellás Toffee Nut Latte mellett idén az új, ellenálhatatlan Gingerbread sziruppal és csokoládé öntettel készült Chocolatey Gingerbread Latte is elérhető, amelyet lágy mézeskalács ízű tejszínhab koronáz meg.

A bekuckózós téli hangulatot az egyedi mintával ellátott ikonikus, színváltós Red Cup teszi teljessé, amely hő hatására Starbucks zöldből ünnepi pirosba vált. Reusable Red Cup-ba kérve italukat a vendégek amellett, hogy hozzájárulhatnak a fenntarthatósághoz és a környezetvédelemhez, továbbra is 160 forint kedvezményt kapnak italaik árából.
A színváltós Red Cup és a nagy kedvenc, pingvines bögre mellett az arany és piros színben is elérhető csillogó Cold Cup-ok, a vizespalackok és a Tumblerek akár karácsonyi ajándéknak is tökéletesek.  

Idén kétféle pörkölésű szemeskávéval is bővül a Starbucks Magyarország karácsonyi kínálata.
A Starbucks Christmas Blonde Roast és a Starbucks Christmas Blend különböző, karakteres ízeiben mindenki megtalálhatja saját kedvencét.

Starbucks Christmas Blonde Roast
Az Afrika, Ázsia és Óceánia termővidékeiről származó világos pörkölésű Starbucks Christmas Blonde Roast előszőr 2012-ben került a kávézólánc kínálatába. A modern ízvilágú és hangulatú kávé szegfűszeges, narancsos ízével, valamint a fűszeres dió és a sült gyümölcskompót aromáival hozza el az ünnepi hangulatot a csészékbe.

Gazdag ízvilága tökéletes lehet az ünnepléshez. A Nyugat-Jáváról és a Pápua Új-Guineából származó kávébabok adják a gyógynövényes, juharra emlékeztető édességét, az etiópiai kávé pedig a citrusfélék és a füge kandírozott aromáját adja. A kávé enyhe pörkölésű, a fás aromákat és a selymes ízt pedig a megfelelő mennyiségű szezonális fűszerrel egészítették ki. 

Ez a kávé előszőr 2012-ben került forgalomba Starbucks Holiday Blonde Roast néven, azóta a név és a receptúra is átalakult. 2020-ban a Christmas Blonde Roastot újragondolták, ennek megfelelően már napon szárított és nedves eljárással készült etiópiai kávét is tartalmaz, amely a citrusos és a gyümölcsös jegyei miatt még ünnepibb hangulatot hoz a kávé ízében.

Starbucks Chrismas Blend
A Latin-Amerikából, Ázsiából és Óceánia termővidékeiről származó sötét pörkölésű Starbucks Christmas Blend előszőr 1984-ben került a kávézólánc kínálatába, amely nosztalgikus, megnyugtató szimbóluma az év ünnepi időszakának.  Az édes fűszeresség bársonyos, gazdag csokoládés ízvilággal egészül ki, amelyet az összetett, gyógynövényes és a süteményes jegyek ízének lágy savassággá tesz teljessé.

A tökéletességig érlelt szumátrai babokat Pápua Új-Guineából, Guatemalából és Kolumbiából származó sötétre pörkölt babokhoz adják. A Starbucks Christmas Blend ízprofilja és pörkölése az eredeti 1984-es recept alapján készül. A 80-as években a Starbucks partnerei egy teljes nyolcórás műszakon át frissen pörkölt Starbucks Christmas Blend-et zsákoltak.

A Starbucks számára ez a kávé a kezdetektől kiemelt része az ünnepi hangulatnak és készülődésnek.
A megfelelő íz elérésének érdekében bizonyos babokat másképp szükséges pörkölni, ezáltal kiemelve egyedi ízüket. A Starbucks Christmas Blend pörkölés utáni keverék, a különböző régiókból származó kávékat külön pörkölik, majd összekeverik.
A Guatemalából és Kolumbiából származó babok selymes, csokoládés melegséget és mélységet eredményeznek. A Pápua Új-Guineából és Szumátrából származó kávé intenzív fűszeres és gyógynövényes jegyeket biztosít.