Gourmet

Karibi hangulatú tejmentes finomság Valentin-napra

Közeleg a Valentin-nap, a szerelmesek egyik legszebb ünnepe. Sokan ilyenkor egyedi finomsággal kedveskednek párjuknak. Szerencsére, ma már a tejmentesen táplálkozók is könnyedén becsempészhetik az otthonukba Közép-Amerika hangulatát, erre nyújt kiváló lehetőséget a ToTu-s „Karibi álom” sütemény receptje, amit tejfehérje-allergiások, laktózérzékenyek és paleosok is bátran fogyaszthatnak.

Néha minket is meglep, hogy vásárlóink milyen csodákat képesek készíteni tojásfehérje-alapú tejtermék-helyettesítőinkből, azaz a ToTu-ból. Gyakran ők inspirálnak minket új termékötletekre, fejlesztésekre. Azonban ezúttal mi szeretnénk Valentin-nap alkalmából mindenkit meglepni egy egészséges és tejmentes finomság receptjével.
Február közepén mindenkire ráfér egy kis karibi hangulat – mondta Dr. Németh Csaba, a ToTu termékek gyártója és forgalmazója részéről.

A ToTu termékeket egyébként aki még nem ismerné, megkóstolhatja február utolsó hétvégéjén Budapesten, a MentesFeszten is.

A ToTu-s „Karibi álom” receptje:
Hozzávalók:

a zseléhez:
10 dkg 100%-os mangópüré, 10 dkg cukormentes sárgabarack lekvár, 5 aszalt sárgabarack,
2 dkg eritrit, 4 gramm pektin
a piskótához:
5 tojásfehérje, 5 dkg porrá őrölt eritritol (xilit vagy nyírfacukor),10 dkg kókuszreszelék
a fehér réteghez:
30 dkg ToTu Rögös, 5 dkg eritritol, 1/2 citrom leve és reszelt héja, 1 vaníliarúd kikapart magjai,
4 lapzselatin (vagy 7 g por), 1,5 dl forró víz

a karibi krémhez:
1 banán 5 dkg 100%-os passiógyümölcs püré5 dkg narancslé, 2 dkg eritrit,
35 dkg kókuszjoghurt, 6 gramm zselatinpor

a csokis tetőhöz:
1 dl víz, 6 dkg kókuszkrém (pl. Kara), 2 dkg kakaó, 1 dkg eritrit, 1 dkg méz, 6 gramm zselatin.
A zseléhez a mangópürét és a sárgabarack lekvárt forrásig hevítjük. Hozzáadjuk az eritrittel elkevert pektint és az apró kockára vágott aszalt sárgabarackot. Még 2 percig forrni hagyjuk.
18 cm-es, sütőpapírral bélelt tortakarikába töltjük. Dermesztjük. A kókuszos piskótához a tojásfehérjét majdnem kemény habbá verjük. A porrá őrölt cukrot hozzáadva keményre verjük. Óvatosan hozzáforgatjuk a kókuszreszeléket. Sütőpapíros lemezre 22 cm-es kört kenünk a masszából, majd 150 fokos sütőben 20 percig sütjük. Kihűtjük. 20 cm-es kört vágunk ki a tésztából. Oldalán sütőpapírral vagy wax fóliával bélelt 20 cm-es tortakarika aljába tesszük.

A fehér réteghez a forró vízben feloldjuk a zselatint, majd a többi hozzávalóval együtt egynemű krémmé turmixoljuk. Ráöntjük az alapra, félig belenyomjuk a megdermedt zselét, majd visszatesszük a hűtőbe.
A karibi krémhez a passiógyümölcs pürét és a narancslét forrásig melegítjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a zselatint. Feloldjuk benne. Kihűtjük. Összeturmixoljuk a banánnal és az eritrittel.
A kókuszjoghurtból kemény habot verünk.
Két részletben a gyümölcspüréhez forgatjuk. Rátöltjük a tortára. Visszatesszük dermedni.
A csokis tetőhöz a hozzávalókat a zselatin kivételével forrásig melegítjük. Még 4-5 percig forraljuk.
A tűzről levéve hozzákeverjük a zselatint. 31°C-ra hűtjük.
További információ: https://www.facebook.com/totutojastermek