Lifestyle

„Lélekig hatoló történet.”- megjelent Zubor Rozi régénye, a Kulcs

Az édesanyánk az életünk meghatározó személyisége. Hasonlítani szeretnénk rá kiskorunkban, lopva figyeljük a szokásait és próbáljuk másolni azokat, titkon szagolgatjuk a parfümjét és járkálunk a magassarkújában a nappaliban, később örököljük a receptjeit és kérünk tőle tanácsot saját felnőtté és anyává válásunk kapcsán. Úgy érezzük mindent tudunk róla, de ő rólunk biztosan. A léte természetes az elvesztésének gondolata nehezen fogalmazódik meg a fejünkben, hiszen a mi anyukánknak örökké élnie kell.

Mi történik, ha hirtelen édesanyánk egyik napról a másikra már csak saját árnyékává válik és a remény már messze jár, hogy visszakapjuk őt? Hogyan birkózunk meg életünk legfontosabb emberének az elvesztésével, hogyan készülünk fel elengedni őt és közben vinni a vállunkon a terhet, hogy míg nekünk is ölelésre lenne szükségünk mást ölelünk és vigasztalunk meg?

Számunkra ő anyuci, de ő ennél mégis több. Egy nő, aki létezett előttünk is.
Akinek voltak vágyai és titkai. Vajon megtudni róla mindent nekünk is segít megérteni önmagunk életét és döntéseit? Vagy vannak dolgok, amiket jobb érintetlenül hagyni?

„Egy mai és mégis kortalan regény arról, hogy egy nő lehet más és több, mint a rá osztott szerepek.” – Palotás Petra író

„Szia, Szivi, mikor menjek hozzád legközelebb? Csók, Zsolt” 
Beáta nem hisz a szemének, amikor a pár nappal korábban váratlanul elhunyt édesanyja, Szilvia telefonjában ilyen és ehhez hasonló üzeneteket talál. Ezenfelül Szilvi táskája egy különös kulcsot rejt, amelyen szintén az ismeretlen férfi neve köszön vissza. 
„Ha megtalálod ezt a kulcsot, mielőbb add oda Kalosa Zsoltnak.” – olvasható a kulcstartón. 
A család élete fenekestül felfordul, miközben a nyomozás során egyre több mindenre derül fény az anyuka boldognak vélt életével kapcsolatban. Ez pedig nagy változásokat indít el a lányban, akinek életútja kísértetiesen hasonlít anyjáéra. Tényleg ő sem vágyik másra az anyaságon kívül? És vajon miért vezet titokban naplót az éj leple alatt?

A boldogságod kulcsa a kezedben van!
Zubor Rozi, a háromgyermekes anyuka, újságíró, podcaster, a Micsoda történetek könyvsorozat társszerzője, akit a közösségi felületeken @IgenAnya influencerként ismerünk, bemutatta első regényét.

Egy megható és elgondolkodtató történet egy érzelmi utazásra invitál önmagunkba, ami garantáltan kibillent a komfortzónából és olyan kérdéseket tesz fel, amelyekre talán mi is keressük a válaszokat. 
“A kulcs megjelenése egy álom megvalósulása, miközben egyszerre volt a gyászfeldolgozó folyamatom fontos állomása és bízom benne, hogy lesz még sokaknak az. És mindemellett egy gát átszakadasa. Sokáig féltem,hogy én erre képtelen vagyok. De bebizonyítottam, magamnak is, hogy képes vagyok rá, meg tudok írni egy könyvet. Úgyhogy most már tényleg nálam van
A kulcs, minden értelemben, úgyhogy ősszel érkezik a következő könyvem és fejben már jó néhány történet alakul, úgyhogy innentől nincs megállás. 🙂 ” – mondja Rozi.