Fashion

Levi’s® Fresh Inspired by Fresh Produce For Spring/Summer 2022

Még az 1970-es években, a Levi’s® kiadott egy Fresh Produce nevű kollekciót, amit - nem meglepő módon - termények inspiráltak. És mivel mind imádjuk a zöldségeket és gyümölcsöket, a Levi’s® arra gondolt, hogy miért is ne hozza vissza a kollekciót egy kis 21. századi csavarral. A Levi’s® bemutatja Fresh for Spring/Summer 2022 -t, egy csodaszép kollekciót, melynek darabjait természetes forrásokból származó festékanyagokkal színezték.

Hagyományosan a természetes alapú festékek inkább földszínekhez közeli árnyalatokat eredményeztek, de a Levi’s® Fresh esetében új festési eljárásokat alkalmaztak, amiknek köszönhetően élénk, vibráló színek születtek: barack, levendula, pink és sárga. Mindet használták szálak és teljes ruhadarabok festésére is.

A Fresh kollekció színei három természetes forrás valamelyikéből származnak, köztük nem veszélyeztetett növényfajok—mint a buzérgyökér kivonat és a természetes indigó—, élelmiszeripari hulladékok és ásványi anyagok, mint az agyag, karbonátok és természetes oxidok. A festékek úgy lettek kifejlesztve, hogy minél kevesebb segédanyagra legyen szükség, anélkül, hogy a festés tartósságából vagy esztétikájából engedtek volna, létrehozva így egy innovatív, fenntartható festési eljárást. A kollekció minden festékanyaga legalább 50%-ban növényi vagy ásványi alapú.

Mégegy lépés a fenntarthatóság felé a Levi’s® Fresh kollekciónál a többszörösen vízfelhasználás-csökkentő technológiák használata. A textilüzemek reverz ozmózist alkalmaztak a víz újrafelhasználására a nedves folyamatok során. A felsőket mosodákban festették visszaforgatott víz és cenergiatakarékos gépek segítségével. További vízfelhasználás-csökkentő technológiáik a szálak ultrahangos festése és a direkt pigmentekkel festés.  

A kollekció darabjai monokróm tetőtől-talpig öltözékekként és eyymással keverve egyaránt viselhetőek, az 551Z Straight Crop farmer és a Type II Trucker dzseki mind a négy színben elérhető. Található még benne egy puha, oversize anorák is kenguruzsebbel, a Levi’s® XX Chino rakott twill short, a Utility High Loose short, egy lábszárközépig érő farmer overallruha és   a Red Tab Vintage pólók sora.

A tetőtől-talpig lookot a sapkák teszik teljessé, köztök vödörsapkák és kötött beaniek. És egy utolsó játékos részletként, egyben pedig főhajtásként a 1970-es évekbeli Fresh Produce kollekció előtt, minden darab címkéjén különböző zöldségek és gyümölcsök szerepelnek, köztük az eredeti kollekció répás címkéje is.

“Izgatottan mutatjuk be a Levi’s® Fresh kollekciót, ezt a vidám, színes elegyét szuper puha pólóknak, felsőknek és farmereknek, mind természetes anyagokkal és vízkímélő módszerekkel festve. Az archívumunkból inspirálódva, minden egyes darabot az eredeti ‘70s Levi’s® Fresh Produce vonal  fiatalos energiájával itattunk át. Ez egy játékos, nővényi és ásványi alapú, bolygóbarát kollekció, a végtelenségig kombinálható alapdarabokkal. ”—Karyn Hillman, Chief Product Officer at Levi’s Strauss & Co.