Fashion

Medicine festői kollekció – EVIVA L’ARTE!

A Medicine EVIVA L'ARTE kollekciója a lengyel festészet előtt tiszteleg, melynek egyedi darabjain különleges festmények tűnnek fel a művészetek nem mindennapi megjelenítéseként. A képek ezáltal szokatlan dimenziót kapnak, így a közönség számára kortárs módon értelmezhetőek.

A festészet világa olyan művekből áll, amik generációk óta kísérnek minket, felbecsülhetetlen részét képezik kultúránknak és nemzeti örökségünknek.
A Medicine EVIVA L’ARTE kollekciója a legnagyobb lengyel neveket sorakoztatja fel, akiknek a műveit eddig kizárólag kiállításokon láthattuk. A bohém darabokon megjelenő festmények azonban a viselőiknek köszönhetően valóságos kültéri galériát varázsolnak az utcára.

Az EVIVA L’ARTE kollekció természetesen nem lenne teljes a történelmi és háborús festményeiről elhíresült Jan Matejko nélkül. A híres “Stańczyk” és “Constitution of May 3, 1791” remekműveinek másai most pólókon és pulcsikon is feltűnnek, de egy másik népszerű művész munkáival is találkozhatunk a kollekcióban.
A lengyel író és dramaturg Stanisław Ignacy Witkiewicz a 20. század első felének lengyel művészetének legkülönlegesebb alakja volt. A kollekcióban felsorakoztatott művek között szerepel a lengyel realizmus képviselőjének Józef Chełmońskinak, az impresszionizmus előfutárának Władysław Podkowińskinak és a 19. és 20. század fordulóján a szimbolizmus egyik fő képviselőjének Jacek Malczewskinak egy-egy festménye is. A Medicine egyedülálló kollekciójában feltűnik Adam Malinowski ikonikus “Explosion of Vesuvius” és Zdzisław Jasiński “The Tempest” elnevezésű alkotása is.

A kollekció olyan művészeket is felvonultat, akiknek képeire azok is garantáltan felkapják a fejüket, akiket eddig hidegen hagyott a lengyel festészet.
A bemutatott festményruhák azzal a céllal születtek, hogy szorosabb kapcsolat jöhessen létre a festészet és a divatkedvelő közönség között.

Éljen hát a művészet!
www.wearmedicine.com

Fotók: Wiktor Franko
Díszlet: Mateusz Niedzielak
Smink és haj : Aneta Kostrzewa / I LIKE PHOTO
Modell: Paulina / Selective
Modell: Leon / Selective
Fotós asszisztens: Tomek Dębski
Produkció: Zuza Wodoracka, Mikołaj Jaźwiecki / I LIKE PHOTO
Retus: Dominik Herman
Díszlet asszisztens: Kacper Taczanowski
Művészeti vezető: Karolina Stawska / MEDICINE
Medicine Marketing Igazgató: Karolina Tomczyk