Gourmet Új!

Megérkezett a tökéletes tejeskávé receptekhez fejlesztett NESPRESSO BARISTA CREATIONS FOR MILK VERTUO kávékollekció

Bármilyen csészeméretben és ízesítéssel fogyasszuk is, a tejes kávéreceptek a mai napig nagyon népszerűek Magyarországon. A kávé minőségének és ízprofiljának szempontjából azonban korántsem mindegy, milyen típusú és mennyiségű tejet használunk bizonyos kávétípusokhoz, ezért a kávéházi minőségű tejeskávé-élményért a Nespresso kávészakértői megalkották a Vertuo rendszerhez az új Barista Creations for Milk kávékapszula-kollekciót, melyben megtalálhatjuk a tökéletes blendet kedvenc tejes kávéreceptünkhöz – legyen az például egy cappuccino, latte macchiato vagy flat white.

A kávé a leggyakrabban fogyasztott forró italunk, melyet a Nespresso felmérése szerint[1] az emberek 73%-a napi rendszerességgel iszik. A megkérdezettek 81%-a ízesíti az italt, leggyakrabban tejjel és cukorral, de a mesterséges ízesítők is egyre elterjedtebbek. A tejek esetében leggyakrabban klasszikus tehéntejet használunk, ezt követi a kávétejszín és a növényi italok, melyek közül a kókusztej a legnépszerűbb.
A hozzáadott tej hőmérsékletét illetően pedig megoszlik a minta: egyre többen készítenek tehéntejből készült forró tejhabot házilag, de még mindig a hideg tej a leggyakrabban használt ízesítő.

A tejeskávék szerelmeseinek alkotta meg a Nespresso az új Barista Creations for Milk kollekcióját, hogy a Vertuo rendszer fogyasztói is élvezhessék otthonuk kényelmében a változatos és tökéletes tejes kávérecepteket. A kínálat változatos ízprofilokat vonultat fel különböző csészeméretekben. A származási hely gondos megválasztásával és a blend szakszerű megkomponálásával alkotott termékcsalád mostantól állandó jelleggel elérhető a Nespresso Vertuo kínálatában.

A kávé és tej összhatását nem bízhatjuk a véletlenre, ezért szakértői csapatunk fáradhatatlanul kísérletezett az egyes kávék és a tej legélvezetesebb párosának megalkotásával” – mondta Márkosi Balázs, a Nespresso kávénagykövete. „Mindennek alapja a kávébab, hiszen a különféle kávéfajták aromaprofilja és ízvilága más és más. Mivel a kávé és a tej végső összhangjára a pörkölés is hatással van, számtalan kísérletet végeztünk, hogy pontosan eltaláljuk a pörkölés hőfokát és időtartamát, amivel kiemelhetjük a keverékek gazdag ízvilágát, majd mindezt egyensúlyba hozhatjuk a tej krémes édességével.”

KÉNYEZTETŐ TEJES PILLANATOK

Bianco Piccolo for Milk

A rövidebb tejeskávékhoz kialakított, közepes pörkölésű Arabica keverék gazdag ízvilágát harmonikusan kihangsúlyozza egy kis tej. Édes és selymes, krémes textúra, és karamellás, mogyorós, kekszes ízjegyek jellemzik ezt a keveréket. Intenzív, mégis lágy ízek – kifejezetten a cappuccino, latte macchiato és flat white receptek készítéséhez.​

Bianco Doppio for Milk

Ezt a kávét azoknak készítették a Nespresso kávémesterei, akik a hosszabb tejes recepteket szeretik.
A világos pörkölésű Arabica keverék lágy karamellás íze és sima textúrája még akkor is élvezetesen érvényesül, ha bőséges adag cappuccino vagy flat white receptként fogyasztjuk. Tejjel elkészítve a Bianco Doppio for milk édeskés és tejes ízprofilt mutat gyümölcsös, kekszes, karamellás, gabonás ízjegyekkel és krémes textúrával.

Bianco Forte for Milk

A Bianco Forte for Milk nemcsak csészeméretében, hanem pörkölt ízjegyeiben is nagynak számít.
A kenyai és kolumbiai Arabica fajtákból összeállított, tejes receptekhez tervezett kávékeverék gazdag pörkölt és gabonás aromái harmonikusan keverednek a tej édes ízével egy Reverso kávéreceptben. A Bianco Forte intenzív, sötét pörkölésű és testes, gabonás ízjegyekben bővelkedő kávé, ami tejjel elkészítve is erőteljes aromavilágú marad. Öntsd fel bőven tejjel, és élvezd, hogy az édessége milyen dinamikus egyensúlyt alkot az Arabica fajták gondosan összeállított keverékével!

A Nespresso új BARISTA Cappuccino csészéivel igazán stílusossá tehetjük a kávézást. Kortyoljunk el egy ínycsiklandozó cappuccino-t vagy flat white-ot egy klasszikus vonalvezetésű, szürke porcelán csészéből, melyet a belső fényes borítás tesz igazán modernné.

A tejeskávéknak rengeteg változata létezik, melyekkel napszaktól és hangulatunktól függően bátran kísérletezhetünk. A Nespresso összeállított néhány kényeztető receptet, többféle típusú tejjel és növényi italokkal a különböző típusú Barista Creations for Milk kapszulákhoz.

GESZTENYÉS KÓKUSZ LATTE

 • Nespresso Bianco Piccolo for milk​ Vertuo kávékapszula (40 ml)​
 • 200 ml 1,5% zsírtartalmú​ tej
 • 20 g​ gesztenyepüré ​
 • 5 g​ szárított kókuszpehely​

Önts 200 ml 1,5%-os zsírtartalmú hideg tejet az Aeroccino4 tejhabosítóba, és készíts meleg tejhabot. Kanalazz 20 g gesztenyepürét a nagyméretű csésze aljába.​ Öntsd az elkészült tejhabot a gesztenyepürére.​ Készíts egy 40 ml-es Bianco Piccolo for milk kapszulát a csészébe, és a tetejét díszítsd szárított kókuszpelyhekkel.​

SZÓJÁS TONKABAB CAPPUCCINO

 • Nespresso Bianco Doppio for milk​ Vertuo kávékapszula (80 ml)​
 • 200 ml Barista jelzésű szójaalapú ital​
 • 10 g karamellszósz
 • 1 g reszelt tonkabab

Önts 200 ml hideg szójaitalt az Aeroccino készülékbe.​ Csukd le a fedelet és nyomd meg röviden a Cappuccino gombot a tejhab elkészítéséhez.​ Nyomj 10 g karamellszószt a nagy méretű Barista csésze aljába.​ Készíts el közvetlenül a tetejére egy 80 ml-es Bianco Doppio for milk kapszulát.​ Öntsd ez elkészült a forró habot a kávé tetejére.​
Díszítsd karamell szósszal és reszelt tonkababbal.​

MANDULA REVERSO

 • Nespresso Bianco Forte for milk Vertuo kávékapszula (230 ml)
 • 50 ml 1,5% zsírtartalmú tej
 • 20 ml vanília szirup   
 • 10 g blansírozott mandula

Önts 20 ml vaníliaszirupot, majd 50 ml 1,5%-os zsírtartalmú hideg tejet egy csészébe. Készíts egy 230 ml-es Bianco Forte for milk kapszulát közvetlenül a tejre, és díszítsd blansírozott mandulával a tetejét.

SZÓJÁS KURKUMA CAPPUCCINO

 • Nespresso Bianco Piccolo for Milk Vertuo kávékapszula (40 ml)
 • Barista jelzésű szójaital 150 ml
 • 10 g agave szirup
 • 3 g kurkuma por
 • 5 g őrölt fahéj

Önts 150 ml hideg szójaalapú növényi italt közvetlenül az Aeroccino tejhabosítóba, majd adj hozzá 3 g kurkumaport, és készíts meleg tejhabot. Adj hozzá 10 g agave szirupot. ​Készíts el egy 40 ml-es Bianco Piccolo for milk kapszulát egy kávéscsészébe.​ Öntsd a forró habot közvetlenül a kávé tetejére, majd díszíts agavé sziruppal és fahéjjal.

A Nespresso Barista Creations for Milk Vertuo kávékapszulák megvásárolhatók a Nespresso Boutiue-okban és a www.nespresso.com weboldalon.

[1] Nespresso U&A kutatás, 2022 február. 1000 fő bevonásával készült országosan reprezentatív felmérés.