Gourmet Új!

Séf Fesztivál lesz Tihanyban a Belső-tónál augusztus 20. és 23. között!

Úgy tűnik végül idén sem kell lemondani a gourmet közönségnek arról, hogy együtt fesztiválozzon, Széll Tamás, Segal Viktor, Wolf András és Varju Viktor várják a közönséget a Séf Fesztiválon Tihanyban!

A séfek mellett persze a desszert is különleges lesz, amit a Mihályi Patisserie biztosít majd. A szervezők ígérete szerint a Séf Fesztivál Tihanyban egyedülálló gasztroélményt kínál a letisztult, hazai alapanyagokból készült ételkülönlegességek, valamint a festői környezetben töltött társasági programok kedvelőinek. A reggeli, az ebéd és a vacsora külön jegyekkel látogatható majd.
A jegy magában foglalja a teljes fogyasztást, a minőségi bor- és pezsgőkínálatot.

„Amikor elkezdtük a program szervezését a négy séffel, arra kértük őket, hogy egy közös kínálatot állítsanak össze, melyben kizárólag kiváló minőségű magyar termékek és alapanyagok kerülnek felhasználásra” – kezdi a fesztivál kínálatának részletezését Pongrácz Péter, a fesztivál igazgatója és alapítója. „Minden nap ugyanazzal a reggeli kínálattal, ill. azonos ebéd és vacsora kínálattal várjuk a vendégeket. Az egyes séfek emellett egy-egy napon mindhárom étkezésen személyesen is megjelennek és az ebéd, ill. a vacsora menüjében egy séfajánlattal is kedveskednek vendégeinknek.”

A fesztivál első napján, augusztus 20-án érkezik így plusz fogásként Varju Viktor Vasi pecsenyéje mangalica papszeletből, hideg krumplisalátával, pénteken Segal Viktor étele a Mangalica csorba, szombaton Wolf András Mangalica pofa pörkölttel készül, a fesztivál zárónapján vasárnap pedig egy csodás desszert koronázza meg a programot, a Túrógombóc levendulás karamellizált sárgabarackkal, ahogy Széll Tamás készíti.

Az idei egyetlen gourmet gasztrofesztivál helyszíne az egykori tihanyi apátsági majorság
panorámával a Belső-tóra.

„ A rendezvény megalkotásával egy olyan, hazai viszonylatban egyedülálló programot kívántunk létrehozni, amely a minőségi időtöltésről, a testi-lelki feltöltődésről, a nyugodt, beszélgetős összejövetelek, a varázslatos természeti környezet, valamint az ízletes ételek és italok élvezetéről szól, a fenntarthatóság és környezettudatosság elveivel összhangban. Kicsit olyan hangulata lesz, mintha a barátaid látnának vendégül rusztikus nyaralójukban: asztalok várják majd a látogatókat és a fogások számát tekintve is inkább olyan lesz, mint egy komolyabb reggeli vagy vacsora a szabadban” – meséli a fesztiválról a társalapító, Piringer Patrícia.

A fesztivál különleges helyszíne az örökségvédelem részét képező egykori tihanyi apátsági majorság, a Magyar Képzőművészeti Egyetem művésztelepe, melyről csodás panoráma nyílik a tihanyi Belső- tóra.
A fesztiválra érkezők parkolása a helyszín szomszédságában ingyenes.
A szervezők nem csak a kínálatot, de a helyszíni szolgáltatások színvonalát tekintve is törekednek a minőségre és az exkluzivitásra a mintegy 3.000 nm-es területen, emellett a jelenlegi vírushelyzet is azt teszi indokolttá, hogy a belépés egyidőben csak korlátozott számú vendég számára legyen lehetséges.

A jegyek megváltására ezért kizárólag online, elővételben van lehetőség, ezért arra biztatnak mindenkit, időben vásárolja meg.

Bővebb információkért klikk ide: www. seffesztival.hu