Puding ToTu itallal
Hozzávalók: 1 csomag tetszőleges ízű pudingpor, 4 dl ToTu ital, 3-4 dkg cukor vagy eritrit/xilit ízlés szerint.
Elkészítés: 3 dl ToTu italt és a cukrot vagy édesítőt forraljuk fel. A pudingport, 1 dl ToTu italt simára keverjük, majd a forrásban lévő ToTu italt lehúzzuk a tűzhelyről, és ehhez öntjük a pudingporos keveréket, csomómentesre keverjük, és visszatesszük a tűzhelyre. Gyorsan fog sűrűsödni, ezért alaposan és gyorsan kell kevergetni, amíg újra el nem kezd rotyogni. Ekkor hideg vízzel kiöblített formába kanalazzuk a forró pudingot. Ha kihűlt, a formából könnyen kifordítható, és már fogyaszthatjuk is.
Szirnyiki – az orosz túrós palacsinta újragondolva
Hozzávalók: 50 dkg ToTu, 6 evőkanál eritrit vagy xilit, 1 vaníliarúd kikapart belseje vagy vanília-kivonat, fél citrom reszelt héja és leve, 4 tojás szétválasztva, 10 dkg liszt,
1 teáskanál sütőpor, 1 csipet só, olaj a sütéshez.
Elkészítés: A ToTut, az édesítőt, a vaníliát, a citrom levét és héját, valamint a 4 tojás sárgáját késes betétű robotgépbe mérjük, és összeturmixoljuk. A lisztet és a sütőport összekeverjük, és hozzáforgatjuk a ToTus tojásos keverékhez. A tojásfehérjéket a csipet sóval habbá verjük, majd ezt is hozzáforgatjuk a ToTus lisztes keverékhez. Felmelegítünk egy serpenyőt, és kevés olajat hevítünk benne, majd kis halmokat teszünk a serpenyőbe, és ellapítjuk őket. 1-2 perc alatt megsütjük az egyik felét, majd megfordítjuk, és 1-2 perc alatt megsütjük a másik oldalát is. Friss gyümölccsel, lekvárral vagy önmagában is fogyaszthatjuk.
Még több információt itt találsz: www.facebook.com/totutojastermek