Beauty

Újdonság a babák pihe-puha bőrének ápolásához

A PHI komoly szakmai háttérrel rendelkező csapata sokat dolgozott azon, hogy egyszerűen a lehető legjobbat készítse el a legkisebbeknek és a kicsit nagyobbaknak. A PHI baby&kids termékcsalád vezető fejlesztője Rácz Mariann, aki 3 gyermek édesanyja, nem mellesleg természetgyógyász, fito- és aromaterapeuta egészségügyi szakember. A hétköznapokban gyógynövényekkel, növényi kivonatokkal és illóolajokkal foglalkozik, nap mint nap kutatásokat elemez és folyton kísérletezik.
Saját gyermekei lehettek az elsők, akik kipróbálhatták a PHI baby& kids családot. Ők Bíborka, Bálint és Máté. Máténak ráadásul születése óta ekcémával tarkított, extra érzékeny a bőre.

A PHI baby&kids család fejlesztése során Szujó Nóra volt a másik szakember, aki növényi olajok és vajak specializáción végzett az egyetemen élelmiszermérnökként. Nóri a zsírsavak szakértője, a növényi olajok és vajak mestere. Nóri és Mariann egymással karöltve válogatták a megfelelő olajokat, vajakat, kivonatokat, hidrolátumokat, egyéb összetevőket, amikből végül megszülettek a Phibo termékek.

„KEVESEBB IS ELÉG” elv mentén alkották meg a PHI baby&kids kozmetikumokat. Nincs szükség 10-15, vagy akár több mint 20+ féle gyógynövény keverékkel operáló termékekre. Ezek ugyan nagyon hangzatosak, de feleslegesek, sőt többször csak a baj van velük, hiszen nehezen nyomon követhető egy esetleges irritációnál, mely komponens okozhatta a problémát. Maximum 5-7, gyerekek esetében 3-5 különböző gyógynövény-keverékkel dolgozik egy felelős fitoterapeuta.
A fejlesztők a baby termékeknél még ennél is szigorúbbak voltak: csupán aromavizeket használnak a készítményekben.

Mi jellemzi a PHI baby&kids termékeket?
– Gyengéd, természetes összetevők
– Potenciális allergének kerülése
– Egyszerű formulák
– Bőrazonos olajok megválasztása
– Védelem a bőr számára, amely nem gátolja a természetes bőrlégzést
– Hidratálás
– Barrier funkciók támogatása (egészséges bőrvédőgát védelem)
– Bőrbarát pH érték
– Egészséges mikrobiomot támogató összetevők
– Szerethető dizájn, amellyel élmény az esti rutin
– Nem tesztelték állatokon
– VEGÁNok az ajakír kivételével, amely méhviaszt tartalmaz

0-3 éves korig PHI Baby
A leggyengédebb összetevők
A babák érzékeny bőre nem igényel bonyolult összetevőket. Nagyon fontos szempont volt, hogy minél kevesebb potenciális allergén kerüljön a formulába, ezért még a gyógynövényeket is kellő körültekintéssel és hozzáértéssel válogatták a fejlesztés során. Potenciális allergéntermészete miatt nem használtak például lanolint a PHI baby&kids termékekben. Ezt funkciójában hasonló tulajdonságú gyengéden ápoló alapanyagokkal helyettesítették, mint a bőrhöz leginkább hasonló szerkezetű bőrazonos jojobaviasz, értékes kokumvaj, mimózaviasz, vagy napraforgóviasz.
Így minimálisra csökkentett annak az esélye, hogy esetleges nem kívánt allergiás reakció lépjen fel.
Fontos szempont, hogy a leggyengédebb allergénmentes tartósítószert használják fel a PHI babaápolási termékekben. Olyan tartósítószert kerestek, amely mikrobiológiailag is megfelelő védelmet nyújt a terméknek, mégis gyengéd marad a kisgyermekek bőréhez.

A natúrkozmetikumokban amúgy közkedvelt és széles körben alkalmazott benzyl alcohol például nem található a PHI baby termékekben: mivel az szerepel a 1223/2009/EK rendelet 26 allergén
listáján és a Kozmetikai Termékek és Fogyasztóknak Szánt Nem Élelmiszer Termékek Tudományos Bizottsága a kontaktallergiás reakciók egyik fontos kiváltójaként azonosította.

3 éves kortól PHI Kids termékek
Mitől lesznek természetesen színesek és illatosak a Phi Kids termékek?
Tudjuk, hogy már a nagyobbak is igénylik a színes, szagos dolgokat. Ezért a számukra fejlesztett kozmetikumok már picit színekben és illatokban merészebbek, de így is a leggyengédebb természetes összetevőket tartalmazzák. Például a répa, a cékla, vagy a növények zöld színét adó klorofil biztonságos színanyagok. Aromaterápiában biztonsággal használható olajok kisgyerekek számára az orvosi levendula, a mandarin, bizonyos eukaliptusz fajták, mint például az
Eukaliptus dives, vagy Eukalipus smithi, a manuka, illetve néhány természetes gyümölcs aroma. Ők már bátran ismerkedhetnek a gyógynövényekkel is. A római kamilla, a német kamilla, a körömvirág, a hársfa vagy az olasz szalmagyopár gyengéd gyógynövények, melyekkel ebben az életkorban elkezdhetnek ismerkedni a gyerekek. Egyéni érzékenység még a leggyengédebb összetevő esetén is jelentkezhet. Ilyen esetben a terméket azonnal mosd le és hagyja abba a használatát!

Jelenleg elérhető PHI baby&kids termékek

PHI BABY POPÓPAJZS POPSIKENŐCS – 80g 6990 Ft
Popópajzs popsikenőcs kupuaku vajjal, bio sheavajjal, zabolajjal,
mimózaviasszal és orvosi levendulával. A kenőcs különlegessége, hogy közel 90%-ban tartalmaz ápló és védő hatású növényi olajokat, vajakat, E-vitamint és mimózaviaszt. A maradék 10%-ban pedig orvosi levendulavizet és panthenolt. Mindezek miatt hosszan tartó teljes víztaszító védelmet ad a babapopsinak akkor is, ha bármi kényelmetlenség történik a pelusban.

PHI BABY BABASIMOGATÓ BABAOLAJ – 150ml 5990 Ft
Különleges olajkeverék a legkisebbek érzékeny bőrének ápolásához.
A jojobaolaj nagyon hasonlít az emberi faggyú komponenseihez. Ezért bőrrokon hatóanyagaival aktívan részt vesz a bőrfelszín és a bőr felsőbb rétegeinek megerősítésében, a nedvességpárolgás visszaszorításában. A zab édeskés illatú értékes olaja antioxidáns, gyulladáscsökkentő és hidratáló tulajdonságokkal támogatja a bőr egészségét. E-vitamin- antioxidáns vitamint is adtunk hozzá és
Gamma orizanolt tartalmazó gyengéd rizskorpaolajat.

PHI ICINKE PICINKE AJAKBALZSAM BABÁKNAK – 5g 1490 Ft
A mimóza érzékeny lelkével és a zab ölelésével védi a legkisebbek ajkait.

Látogass el a PHI honlapjára&Facebook&Instagram oldalára, és tudj meg többet a készítményekről!