Az együttműködésnek hála az Original és Vertuo kapszulacsalád is bővült egy Kolumbiából származó single origin feketekávéval (Infiniment Espresso és Double Espresso), valamint egy mogyorós (Infiniment Gourmand) és egy málnás ízű (Infiniment Fruité) változattal, amelyekből könnyedén ellenállhatatlan ünnepi kávékülönlegességeket készíthetünk.
ORIGINAL RECEPTEK
Crème brûlée ihletésű espresso macchiato
Hozzávalók 1 adaghoz:
100 ml 1,5%-os tejből készített tejhab (kb. 30 ml), 40 ml Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Espresso kávé, 3 g barna cukor, lime-héj, friss bazsalikomlevél
Elkészítés:
1. Öntsünk 100 ml 1,5%-os tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy Aeroccino 4 tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Cappuccino” receptet, és nyomjuk meg a Start gombot.
A tejhabosítóval készítsünk tejhabot.
2. Készítsünk el egy Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Espresso kávét egy kávéscsészébe, majd kanalazzunk forró tejhabot a tetejére.
3. Szórjuk rá a barna cukrot, majd egy szakácsfáklyával karamellizáljuk, hogy elérjük a crème brûlée jelleget.4. Szórjunk rá egy kevés lime-héjat, majd díszítsük bazsalikomlevéllel.
Pierre Hermé tippje: Bazsalikom helyett mentával is kipróbálhatjuk.
Pirított törökmogyorós latte macchiato
Hozzávalók 1 adaghoz:
100 ml 1,5%-os tej, 10 ml agavészirup, 40 ml Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Gourmand kávé, 10 g pirított törökmogyoró
Elkészítés
1. Öntsünk 100 ml 1,5%-os tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy Aeroccino 4 tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Cappuccino” receptet, és nyomjuk meg a Start gombot.
A tejhabosítóval készítsünk tejhabot.
2. Tegyük az agavészirupot egy kávéscsésze aljába. Öntsük rá a tejhabot, majd készítsünk a hab tetejére egy Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Gourmand kávét.
3. Szórjuk meg a tetejét durvára vágott pirított törökmogyoróval.
Pierre Hermé tippje: A mogyorót célszerű 160 °C-os sütőben megpirítani.
Málnás-rózsás pezsgőkoktél
Hozzávalók 1 adaghoz:
40 ml Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Fruité kávé, 1 db 30 g-os jégkocka, 10 ml rózsaszirup, 120 ml tradicionális eljárással készült (francia) pezsgő, 3 szem málna, 1 bio rózsaszirom
Elkészítés:
1. Készítsünk el egy Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Fruité kávét, és tegyük a jégkockával együtt a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy shakerbe.
2. Ha Barista receptkészítőt használunk, zárjuk le a fedelét, és válasszuk ki az „Iced Nitro” variációt, majd nyomjuk meg a Start gombot. Ha shakert használunk, erősen rázzuk fel.
3. Öntsük a rózsaszirupot és a pezsgő felét egy pezsgőkoktélos pohárba. Óvatosan keverjük össze, és öntsünk hozzá a maradék pezsgőt is. Finoman keverjük fel, majd öntsük rá a gépből vagy a shakerből a kávét.
4. Díszítsük pálcikára tűzött friss málnával és ehető rózsaszirommal.
Málnás-rózsás kávémocktail
Hozzávalók 1 adaghoz:
40 ml Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Fruité kávé, 5 db 30 g-os jégkocka, 10 ml rózsaszirup, 90 ml szénsavas ásványvíz, 3 szem málna, 1 bio rózsaszirom
Elkészítés:
1. Készítsünk el egy Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Fruité kávét, és tegyük a jégkockával együtt a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy shakerbe.
2. Ha Barista receptkészítőt használunk, zárjuk le a fedelét, és válasszuk ki az „Iced Nitro” variációt, majd nyomjuk meg a Start gombot. Ha shakert használunk, erősen rázzuk fel.
3. Tegyünk 4 jégkockát egy pohárba, adjuk hozzá a rózsaszirupot, és öntsük fel a szénsavas vízzel. Óvatosan keverjük fel.
4. Öntsük rá a gépből vagy a shakerből a kávét. Díszítsük pálcikára tűzött málnával és ehető rózsaszirommal.
VERTUO RECEPTEK
Crème brûlée ihletésű dupla espresso macchiato
Hozzávalók 1 adaghoz:
100 ml 1,5%-os tejből készített tejhab (kb. 40 ml), 80 ml Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Double Espresso kávé, 3 g barna cukor, lime-héj, friss bazsalikomlevél
Elkészítés:
1. Öntsünk 100 ml 1,5%-os tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy Aeroccino 4 tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Cappuccino” receptet, és nyomjuk meg a Start gombot.
A tejhabosítóval készítsünk tejhabot.
2. Készítsünk el egy Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Double Espresso kávét egy kávéscsészébe, majd kanalazzunk forró tejhabot a tetejére.
3. Szórjuk rá a barna cukrot, majd egyszakácsfáklyával karamellizáljuk, hogy elérjük a Crème brûlée jelleget.
4. Szórjunk rá egy kevés lime-héjat, majd díszítsük bazsalikomlevéllel.
Pierre Hermé tippje: Bazsalikom helyett mentával is kipróbálhatjuk.
Pirított törökmogyorós latte macchiato
Hozzávalók 1 adaghoz:
200 ml 1,5%-os tej, 20 ml agavészirup, 230 ml Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Gourmand kávé, 10 g pirított törökmogyoró
Elkészítés
1. Habosítsuk fel a 200 ml 1,5%-os tejet Nespresso Barista receptkészítő „Cappuccino” funkcióján vagy Aeroccino 4 tejhabosítóval. (Vegyük figyelembe, hogy a Nespresso Barista receptkészítő max. űrtartalma 150 ml, az tejhabosítóé pedig 120 ml.)
2. Tegyük az agávészirupot egy nagy kávéscsésze aljába. Öntsük rá az összes felhabosított tejet, majd készítsünk a hab tetejére egy Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Gourmand kávét.
3. Szórjuk meg a tetejét durvára vágott pirított törökmogyoróval.
Pierre Hermé tippje: A mogyorót célszerű 160 °C-os sütőben megpirítani.
Málnás-rózsás kávémocktail
Hozzávalók 1 adaghoz:
7 db 30 g-os jégkocka, 20 ml rózsaszirup, 80 ml szénsavas ásványvíz, 230 ml Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Fruité kávé, 6 szem málna, 1 bio rózsaszirom
Elkészítés:1. Tegyünk 7 jégkockát egy nagy pohárba, adjuk hozzá a rózsaszirupot, és öntsük fel a szénsavas vízzel. Óvatosan keverjük fel. 2. Készítsünk el egy Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Fruité kávét, és öntsük a pohárba. 3. Díszítsük pálcikára tűzött málnával és rózsaszirommal.