Beauty

Vegán újratöltő állomás az AUTHENTIC BEAUTY CONCEPTTŐL

A tudatos fogyasztás mára több egy egyszerű trendnél, és az a legjobb, ha életünk részévé válik. A fogyasztók egyre jobban odafigyelnek arra, hogy csökkentsék a környezeti lábnyomukat és egyre szívesebben vásárolnak etikus, átlátható kereskedelmet folytató üzletláncokból. Ez azt is jelenti, hogy gondosan megfontolják, milyen márkákat válasszanak, és végül azok mellett teszik le a voksukat, amelyek törődnek a bolygóval és a környezetvédelemmel.

Az AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT gondosan válogatott összetevőkből készült, vegán formulákat* kínál, amelyek szilikonoktól, szulfátoktól, parabénektől, mesterséges színezékektől és ásványi olajoktól mentesek.
Termékeikben a természet és a tudomány legkiválóbb eredményei találkoznak.

„Az őszinteség fontosabb számunkra a tökéletességnél. Minden nap arra törekszünk, hogy egyre jobbá és jobbá váljunk.”
– AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT

Ugyanakkor nem csak az számít, ami a termékeikbe kerül.
Az AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT a környezettudatosság jegyében működik, az újratöltő állomások bevezetésével pedig óriási lépést tett a fenntarthatóság felé.

AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT Újratöltő állomás

Bár az újrahasznosítás egy fontos szempont a fenntarthatóság témakörén belül, az újratöltő és újrahasználható rendszerek még jobb megoldást kínálnak. Az ötletet az újrahasznosítható kávéspohár adta. Ha a kedvenc italunkhoz sem használunk el mindig új poharat, miért ne vezethetnénk be a körforgásos gazdálkodást a szalonokba is?
Az új AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT újratöltő állomás meghosszabbítja az „egyszer használatos” műanyagflakonok élettartamát, ezáltal pedig jelentősen csökkenti a további műanyaghulladék keletkezését.

Hol található?

Magyarországon már két helyen, a budapesti Heiszler szalonban (Budapest, Pozsonyi út 34, 1137) és a Color Frame szalonban ( 1068 Budapest Városligeti fasor 32. Földszint 1./ 3 kapucsengő található újratöltő állomás.

Hogy működik?

A stylist első körben egy személyes konzultáció keretei között, a vendég hajszükségleteinek figyelembevételével kiválasztja a megfelelő AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT termék(ek)et. Ezt követően megtölti az egyik 92%-ban újrahasznosított műanyagból készült flakont a megfelelő termék(ek)kel az újratöltő állomásnál.
A flakont végül egy 85%-ban bió-alapú PE-címkével látja el, amely a polietilén megújuló alternatívája. Ha kiürült, a flakon nem landol a szemetesben, de még újrahasznosítani sem kell! Ha a vendég visszahozza a szalonba, újratöltheti, és a folyamat kezdődhet elölről.

„Márkaként abban hiszünk, hogy mindannyian képesek vagyunk változást hozni.
Ha összefogunk és egymás mellé tesszük az egyéni cselekedeteinket, közösségként egy óriási lépést tehetünk egy élhetőbb jövő irányába.”
– AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT

2020 során az AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT:

  • Bevezette az első fenntartható újratöltő állomását, amelyhez 92%-ban újrahasznosított műanyagflakonokat és 95%-ban bió-alapú címkéket használ
  • Megkezdte a flakonok átdolgozását azzal a céllal, hogy 2021-re a forgalomba hozott és a fejmosónál használt tégelyek 86%-ban a fogyasztók által újrahasznosított műanyagból készüljenek
  • Kidolgozott egy célzott szemináriumi anyagot, amelynek célja, hogy felhívja a fodrászok figyelmét a fenntarthatóság fontosságára
  • Támogatta a Fodrászok határok nélkül kezdeményezéssel (további 3 évig)
  • Az ajándékdobozaikból származó bevételből a 1% for the Planet kezdeményezést támogatja amelynek célja, hogy a környezetvédelmi szervezetek támogatására ösztönözze a vállalatokat és az egyéneket

AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT Online és digitálisan
Csatlakozz az AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT közösségéhez online az @authenticbeautyconcept-en és az #authenticbeautymovement hashtagen keresztül az Instagramon, Facebookon és YouTube-on.
Ha többet szeretnél megtudni a termékcsaládról vagy a magáról a márkáról, látogass el az authenticbeautyconcept.com honlapra, az www.authenticbeautyconcept.com/salonfinder weboldalon keresztül pedig megkeresheted a hozzád legközelebb álló újratöltő állomást.

*Minden formula vegán a méhviasz tartalmú Gritty Wax Paste Hajpasztát és a Shaping Cream Hajformázó krémet, valamint az Amplify Mousse-t kivéve, amely kitozánt tartalmaz. Jelenleg is azon dolgoznak, hogy 2021-re a formuláik kizárólag vegán összetevőket tartalmazzanak. Minden vegán terméküket elismeri a Vegan Society.