Gourmet

ELLENÁLLHATATLAN TRÓPUSI JEGESKÁVÉ-RECEPTEKKEL TEREMT HŰSÍTŐ NYÁRI ÉLMÉNYT A NESPRESSO

A nyári hőségben nincs is jobb egy medenceparton elkortyolgatott jegeskávénál. A hűsítő ital meghódította az egész világot és minden kávékultúrában helyet kapott. Az elkészítési mód és a hozzávalók régiónként változhatnak, ám a lényeg ugyanaz: a jéggel készített kávé a forró nyarak elengedhetetlen itala.

A kávérajongók megszokhatták már, hogy a Nespresso minden évben új jegeskávé-különlegességekkel jelentkezik, melyeket kifejezetten úgy alkottak meg, hogy jégre engedve bontakoztassák ki legjobban a karakterüket. A forró és hideg találkozásánál keletkező hősokk ugyanis a megszokottól eltérő aromákat szabadít fel.
A tökéletes jegeskávé alapszabályait Márkosi Balázs, a Nespresso kávénagykövete foglalta össze: „Mindig a jég legyen az első összetevő. A nagyobb méretű jégdarabok nem olvadnak el azonnal, és nem hígítják fel túlzottan a kávét. Édesítéshez szirupot javaslok, mert a hideg folyadékban nem oldódik olyan jól a cukor.
A jég és a kávé aránya legyen legalább három az egyhez.”

Az idei nyár jegeskávé-trendje a brazil gasztronómiát idéző kávélimonádé, amelyhez a Nespresso kávészakértői megalkották az új, lime és menta ízesítésű Barista Creations Liminha Over Ice és Exotic Liminha Over Ice kávékat. Az új ízek mellett az Original rendszerhez a korábbról már ismert szezonális jegeskávék, a Barista Creations for Ice Freddo Intenso, Freddo Delicato és a népszerű, kókuszos Coconut Flavour Over Ice is megjelentek a kínálatban. A Vertuo kávéválasztékban a közkedvelt Tropical Coconut Flavour Over Ice kávé mellett első alkalommal kóstolhatjuk meg az Ice Leggero és Ice Intenso kávékat.

A 2022-es nyári kollekció arca és múzsája Alessandra Ambrosio, aki arra ösztönzi a kávé szerelmeseit, hogy szánjanak időt testi-lelki jóllétükre és a nyári szabadidejük tudatosabb átélésére. Azért, hogy segítsen beépíteni a mindennapokba ezt a tudatos energiát, a Nespresso egyedi mantrákat fogalmazott meg a nyárra, és ezek közül kettő – a „Brew, Breathe, Bloom” (Kávézz, Lélegezz, Nyiss a világra) és a „Inhale, Exhale, Enjoy” (Belégzés, Kilégzés, Feltöltődés) – a márka Limited Edition kávéscsészéit is díszíti.

A tudatosságot erősítő üzenetek és az új, egzotikus ízvilágú kávék mellett a Nespresso nyári kollekciójában több Limited Edition kiegészítő, egy Vertuo kávégép, illetve rengeteg frissítő, hideg kávérecept is megjelenik. Mindezt az új nyári kampányfilm kelti életre Alessandra főszereplésével.

A Nespresso szomjoltó nyári receptjeit a https://www.nespresso.com/recipes/hu/hu/nespresso-recipes.html oldalon találhatod.

A nyár hangulatát megtestesítő kiegészítők

Idén nyáron két Limited Edition Coffee Mug is kapható; mindkét csészét Alessandra Ambrosio aláírása és élénk, nyárias dizájn díszíti, emellett a Nespresso egy-egy mantrája olvasható rajtuk, hogy a kávérajongók stílusosan élvezhessék forró és hideg italaikat. Ugyanezért készült a kék jáde színű Limited Edition Vertuo Next kávégép is, amely bármelyik otthonban friss nyári hangulatot teremt.

A teljes barista-élményhez a Nespresso egy új, szálcsiszolt rozsdamentes acélból készült Barista Shakert is bemutat, amely ideális eszköz a kifogástalan barista-stílusú Original vagy Vertuo kávéreceptek elkészítéséhez. A nagyméretű szűrőnyílásokon keresztül úgy tölthető ki a kávé, hogy az ital tetején megmarad a sűrű, látványos crema.

Az új Reveal jegeskávé pohárszettet a világhírű pohártervező, a Riedel kimondottan jegeskávék kóstolásához tervezte. A klasszikus Nomad Travel Mug most vadonatúj óceánkék színben is kapható, melyben magunkkal vihetjük jegeskávénkat bárhova is megyünk a nyáron.

KEDVENC RECEPTJEINK

BRAZILIAN INSPIRED MOCKTAIL HOZZÁVALÓK:

  • 1 Nespresso Liminha Over Ice kávékapszula (40 ml)
  • 3 szelet friss lime
  • 8 g barnacukor
  • 40 g passiógyümölcs magjai
  • 5 ml rágógumi- vagy dinnyeszirup
  • 60 ml szénsavas ásványvíz vagy tonik
  • 5 nagyméretű jégkocka (150 g)
  • Lime szeletek és menta a díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS:
Egy nagy méretű pohárba helyezz 3 szelet lime-ot és 8 g barnacukrot, majd az egészet nyomkodd meg egy kanállal. Vágj félbe egy passiógyümölcsöt és kanalazd a magjait a pohárba, tegyél hozzá 4 nagyméretű jégkockát (120 g) és 5 ml rágógumi- vagy dinnyeszirupot. Tölts 60 ml szénsavas vizet vagy tonikot a pohárba, keverd meg, amíg a lime és passiógyümölcs a tetejére nem úszik. Tegyél egy jégkockát egy shakerbe (ha nincs shakered, akkor egy termosz is megfelel erre a célra), és készíts 40 ml Nespresso Liminha Over Ice kávét a jégre. Zárd le, és rázd határozottan 20 másodpercig. Töltsd a hideg kávét a pohárba, és díszítsd egy szelet lime-mal és mentalevelekkel a tetejét.

FÜGÉS BANÁNSHAKE HOZZÁVALÓK:

  • 1 Nespresso Freddo Intenso kávékapszula (40 ml)
  • Fél füge
  • 120 ml zabital
  • 10 ml banán szirup
  • 4 nagy méretű (120 g) jégkocka
  • Egy szelet friss füge és ehető virág a díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS:
Önts 120 ml növényi zabitalt egy shakerbe (ha nincs shakered, akkor egy termosz is megfelel erre a célra), és helyezz bele egy szelet fügét. Zárd le, majd rázd határozottan a shakert 20 másodpercig. Tegyél 4 jégkockát (120 g) egy nagy méretű pohárba, és önts 10 ml banán szirupot az aljára. Öntsd a shaker tartalmát a pohárba, majd keverd össze. Készíts 40 ml Nespresso Freddo Intenso kávét a pohárba, és díszítsd egy szelet fügével és ehető virággal a tetejét.

BANANA PINGADÃO HOZZÁVALÓK:

  • 1 Nespresso Ice Forte Vertuo kávékapszula (230 ml)
  • 20 ml banán szirup
  • 80 ml zabital
  • 7 nagyméretű jégkocka (210 g)
  • Egy szelet friss füge és ehető virág a díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS:
Tegyél 7 nagyméretű jégkockát (210 g) egy 350-400 ml-es pohárba, és önts rá 20 ml banán szirupot. Tölts 80 ml zabitalt a pohárba. Készíts 230 ml Nespresso Ice Forte kávét a jégre, és díszítsd egy szelet fügével és ehető virággal a tetejét.

ICE COFFEE COLADA HOZZÁVALÓK:

  • 1 Nespresso Coconut Flavour Over Ice kávékapszula (40 ml)
  • 10 ml ananász szirup
  • 90 ml zabital
  • 4 nagyméretű jégkocka (120 g)
  • kókuszpehely és ehető virág a díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS:
Készíts 40 ml Nespresso Coconut Flavour Over Ice kávét egy shakerbe (ha nincs shakered, akkor egy termosz is megfelel erre a célra), és adj hozzá 1 nagyméretű jégkockát (30 g). Zárd le a tetejét és rázd határozottan 20 másodpercig.
Tegyél 3 jégkockát (90 g) egy nagy méretű pohárba. Önts 10 ml ananász szirupot és
90 ml növényi zabitalt a pohárba. Töltsd rá a hideg kávét, és díszítsd kókuszpelyhekkel és ehető virággal a tetejét.

További hűsítő jegeskávé receptekért látogass el a https://www.nespresso.com/recipes/hu/hu/nespresso-recipes.html oldalra!