Gourmet

Ha könnyű és gyors fogáson töröd a fejed mondjuk is: árpa- és kölesrizottóval bővíti termékcsaládját a MAGGI®

Igazi újdonsággal jelentkezik a magyar piacon a Nestlé konyhai termékeket magában foglaló márkája, a MAGGI®: árpagyöngyből és kölesből készült rizottóval bővíti termékportfólióját, és carnaroli rizsből készült háromféle variánst is bemutat.

A Nestlé a fogyasztói trendekre reagálva fejlesztette ki a kiegyensúlyozott étrendbe beilleszthető MAGGI® Kaszotto és Rizottó termékcsaládját, amelyek tápláló gabonából vagy rizsből, és egy tasak illatos szószalapból állnak. Az ízletes egytálételek gyors és könnyű megoldást jelenthetnek azoknak, akik most több időt töltenek főzéssel otthonukban, és odafigyelnek a változatos, egészségtudatos táplálkozásra. A köles- vagy árpaalapú termékek húsmentesen is fogyaszthatók, például párolt vagy friss zöldségekkel, gombával, tofuval vagy akár grill sajttal, hiszen a zöldség, a gabonaalap és a tejtermék együtt komplett fehérjeforrást biztosít, így csirkehús nélkül is teljes értékű fogásokat varázsolhatunk.

A köles az árpával együtt nagy hagyományra tekint vissza a táplálkozás történetében, hiszen már elődeink is előszeretettel fogyasztották őket. Az árpás MAGGI® Kaszotto gombás ízesítéssel, a köleses pedig négysajtos szószalappal kerül a boltok polcaira.

A MAGGI® Rizottó termékek kiváló megoldást jelenthetnek azoknak, akiknek fontos, hogy gyorsan elkészíthető, tápláló, ízletes fogásokat készíthessenek családjuk számára.

A MAGGI® Rizottó a készítmények alapját képező carnaroli rizsnek köszönheti „al dente” textúráját.
A Rizottó termékek gombás-parmezános, paradicsomos-paprikás és parmezános-sáfrányos ízesítésű változatokban érhetők el.

Kaszotto Árpa rizottó gombás szósszal
Így csináld:
– A kockázott csirkemellet forró olajon pirítsd körülbelül 5 percig.
– Adj hozzá 800 ml vizet, és mindkét tasak tartalmát. Keverd össze, és forrald fel. Főzd alacsony lángon fedő alatt 25 percig, néha keverd meg.
– Vedd le az edényt a tűzről, add hozzá a 20g vajat, keverd össze és hagyd állni lefedve 5 percig.
Csirkehús nélkül is finom.

Kaszotto Köles rizottó négysajtos szósszal
Így csináld:
– A kölest öblítsd át hideg vízzel, és önts rá annyi forró vizet, ami éppen ellepi, és tedd félre.
– A kockázott csirkemellet forró olajon pirítsd kb 5 percig. Adj hozzá 800 ml vizet, a köles és a szószos tasak tartalmát, keverd össze, és forrald fel. Főzd alacsony lángon 5 percig fedő alatt, néha keverd meg.
– Az apró rózsákra szedett brokkolit ad hozzá, keverd össze és főzd még 5 percig.
– Vedd le a tűzről, add hozzá a 20 g vajat, keverd össze és hagyd állni lefedve 5 percig. Csirkehús nélkül is finom.

Rizottó gombás parmezános szósszal
Így csináld:
– Az összevágott hagymát kevés olajon pirítsd üvegesre. Adj hozzá rizst, pirítsd össze a hagymával 30 másodpercig folyamatosan kevergetve.
– Adj hozzá 700 ml hideg vizet, a szószos tasak tartalmát, keverd össze, és forrald fel.
– Közepes lángon főzd 15 percig keverés mellett. Vedd le a tűzről, add hozzá a vajat, alaposan keverd össze és hagyd állni lefedve 5 percig.
– Vágd apró kockákra a csirkemellet és serpenyőben kevés olajon pirítsd aranybarnára. A rizottót a pirított csirkemell kockákkal tálald, de nélküle is finom.

Rizottó paprikás paradicsomos szósszal
Így csináld:
– Az összevágott hagymát kevés olajon pirítsd üvegesre. Add hozzá a rizst, pirítsd össze a hagymával 30 másodpercig kevergetés közben.
– Add hozzá 700 ml hideg vizet, a szószos tasak tartalmát, keverd össze, és forrald fel.
– Közepes lángon főzd 15 percig kevergetve. Vedd le a tűzről, add hozzá a vajat, alaposan keverd össze és hagyd állni lefedve 5 percig.
– Vágd apró kockákra a csirkemellet és serpenyőben kevés olajon pirítsd aranybarnára. A rizottót a pirított csirkemell kockákkal tálald, de nélküle is nagyon finom.

Rizottó parmezános sáfrányos szósszal
Így csináld:
– Az összevágott hagymát kevés olajon pirítsd üvegesre. Add hozzá a rizst, pirítsd össze a hagymával 30 másodpercig folyamatosan kevergetve.
– Adj hozzá 700 ml hideg vizet, a szószos tasak tartalmát, keverd össze, és forrald fel.
– Közepes lángon főzd 15 percig kevergetve. Vedd le a tűzről, add hozzá a vajat, alaposan keverd össze és hagyd állni lefedve 5 percig.

A finom fogások után pedig jöhet egy finom kávé: