Gourmet

Hűtsd le magad a NESPRESSO kávékoktéljaival!

A klasszikus tejes-fagylaltos jegeskávékat mindenki ismeri, az igazi ínyencek azonban az utóbbi években már felfedezték a tonik és kávé kombinációjában rejlő lehetőségeket is. Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő espresso tonic (vagy ahogy sokan hívják, E. T.) megihlette a Nespresso kávénagykövetét, Márkosi Balázst is. Az alábbi kávéreceptekkel azt üzeni, engedjük el bátran a fantáziánkat, és kísérletezzünk az elsőre akár szokatlannak tetsző párosításokkal is.

Tropical Ice Leggero espresso tonic
Hozzávalók: 1 db Nespresso Vertuo Ice Leggero kávékapszula (80 ml)
7 db nagyméretű jégkocka (egyenként 30 g)
40 ml hidegen préselt ananászlé 
120 ml tonik
2 kezeletlen héjú limegerezd1 szelet szárított ananász
Elkészítés: Helyezzük a nagyméretű jégkockákat egy nagy, átlátszó pohárba, majd finoman facsarjuk bele a limegerezdek levét. Tegyük a pohárba a gerezdeket is. Töltsük a jégkockákra először az ananászlevet, majd ezt követően óvatosan öntsük rá a tonikot. Ügyeljünk rá, hogy szépen megmaradjanak a rétegek.Készítsünk el 80 ml Nespresso Vertuo Ice Leggero kávét közvetlenül a pohárba.Díszítsük az italt szárított ananásszal.

Tropical Ice Leggero espresso tonic

Pink Ice Leggero espresso tonicHozzávalók:
1 db Nespresso Vertuo Ice Leggero kávékapszula (80 ml)
2 db nagyméretű jégkocka (egyenként 30 g)
100 ml pink tonik
1 kezeletlen héjú limegerezd
1 hámozott licsi
ehető virág a díszítéshez
Elkészítés: Helyezzünk a jégkockákat egy shakerbe, készítsünk el rá 80 ml Nespresso Vertuo Ice Leggero kávét. Zárjuk le a shaker tetejét, majd alaposan rázzuk össze, amíg már nem halljuk a jégkockák kocogását.Öntsük egy lehűtött koktélospohárba a hideg pink tonikot, majd facsarjuk bele a lime levét.
A korábban készített kávéhabot rétegezzük óvatosan a tonik tetejére, majd díszítsük koktélpálcára szúrt, hámozott licsivel és ehető virággal az ital tetejét.

Pink Ice Leggero espresso tonic

Freddo Intenso citrus twist
Hozzávalók:1 db Nespresso Original Freddo Intenso kávékapszula (40 ml)
7 db nagyméretű jégkocka (egyenként 30 g)
200 ml Bitter lemon üdítő
1 hosszú uborkaszelet1 bio citromhéjdarab
Elkészítés: Egy zöldséghámozóval vágjunk le az uborkából egy vékony szeletet, majd helyezzük egy nagyobb, átlátszó, öblös pohár belső falára. Tegyük a jégkockákat a pohárba, majd öntsük fel 200 ml Bitter lemon üdítővel. Készítsünk el 40 ml Nespresso Original Freddo Intenso kávét a pohárba.Díszítsük az italt formára vágott citromhéjjal.

Freddo Intenso citrus twist

A Nespresso nyári kollekciójának jegeskávéi elérhetők a nespresso.com oldalon vagy a Boutique-okban a készlet erejéig.