Lifestyle

Nyissunk Együtt!

A Nyissunk Együtt együttműködés a Fine Brands Company, a Moët Hennessy és a Magyar Bártender Szövetség között azzal a céllal jött létre, hogy támogassa a pandémia következtében nehéz helyzetbe került bárokat és étteremeket. A Nyissunk Együtt egy korlátozott kiadású koktélmagazin, amely a vendéglátó közösség szellemiségét testesíti meg: összetartó, segítőkész és kitartó. A Magyarország legjobb bártenderei által készített, egyedülálló koktélrecepteket tartalmazó kiadvány elengedhetetlen útmutató a koktélfogyasztás kiemelkedő helyszíneihez.

A magazin értékesítéséből befolyt teljes bevétel közvetlenül az azt értékesítő koktélbárokat és éttermeket támogatja, a magazin díja pedig az újranyitást követően fogyasztható le a vásárlás helyszínén.

Bár túra helyszínek és koktélok:

TOKIO Budapest – TOKIO Highball

Glenmorangie Original 10 Years Old, sáfrányos juharszirup, szójaszósz, top up szóda

A Széchenyi téren, Budapest üzleti és egyben kedvelt szórakozó negyedében várjuk kedves vendégeinket feledhetetlen kulináris élményt kínálva. Megújított külsővel és belsővel kínáljuk a város legizgalmasabb ízeit. Esténként gondosan válogatott zenék, páratlan hangulat és bártendereink koktéljai gondoskodnak a hamisítatlan bár-étterem élményről. A Japánban rendkívül népszerű Whisky Highball inspirálta.
A whisky és a juharszirup összhangja határozza meg az ital bázisát, amit a szójaszósz tesz komplexebbé, a szóda pedig frissítővé.

Glenmorangie
A Glenmorangie („nyugalom völgye”) lepárlót 1843-ban William Matheson alapította. A Highland single malt whiskyt saját piacának úttörőjeként, a hagyomány és az innováció ötvözésével vált híressé. Kimagasló minőségének elérése érdekében a Glenmorangie-t egyedülálló lepárlási eljárással állítják elő, Skócia legmagasabb üstjeiben. Az üst magassága megegyezik egy felnőtt zsiráf magasságával, mely így a ház egyik szimbólumává vált. A kizárólag a legkiválóbb tölgyfahordókban gondosan érlelt ital, annak a szakértelemnek a megtestesítője, amely generációról generációra öröklődik a “Men of Tain” néven ismert szakértői csoport tagjai között.

Glenmorangie 10 Years Old – The Original
Egy 10 éves single malt, ami tökéletes bevezetés a skót whisky-k világába.
Az Original a legeredetibb meghatározása a ház stílusának – elegáns és virágos, selymes és krémes. Skócia legmagasabb üstjeiben készült, lágyság és komplexitás jellemzi, a gazdag, citrusos jegyek és az érett őszibarack mellett a crème brûlée és a vanília bársonyos fűszeressége is helyet kap.

Blue Fox The Bar – Desiderium
Glenmorangie Lasanta, Tawny Port, citromlé, fahéj szirup, szilvalekvár, házi gyömbérsör

A Blue Fox The Bar 2013-ban nyílt és hamarosan a legjobb budapesti bárok között tartották számon.
A magas szintű kiszolgálás, a kreatív koktélok és azok prezentálása, a rezidens DJ-k és zenekarok által játszott dallamok, valamint a bár hangulata együttesen adják a felejthetetlen Blue Fox élményt. A bár az utcáról is megközelíthető, népszerű terasza az Erzsébet térre és az Óriáskerékre néz.

Glenmorangie Lasanta
A Lasanta keltául annyit tesz, hogy meleg és szenvedélyes.

Elegáns, de testes whisky, mely 10 évet töltött ex-bourbon hordókban, majd további két évig érlelődött Oroloso és Pedro Ximénez Sherry hordókban, melyeknek köszönhetően csokoládéval bevont mazsola, méz, karamell, és édesfűszeres jegyek jellemzik.

Boutiq’ Bar – Hipster Milkpunch
Hennessy V.S, lemon sorbet, mandula tej, Angostura bitter, fűszeres szirup*, szegfűbors, szegfűszeg, vanília,fahéj

A Boutiq’ egy időtlen európai stílusú koktélbár, amely tizenhárom évvel ezelőtt nyitott a Paulay Ede utcában. A bár hangulata bohém, némi speakeasy benyomással a kezdetek óta. Tipikusan olyan hely, ahova bárki és mindenki betérhet, hogy lazuljon, barátkozzon és kikapcsolódjon. Őszinte vendéglátás a ritkább fajtából, intelligens italkészítés XXI. századi módra. Kifinomult klasszikusok, bátor kreációk, rendhagyó formák. Elnyűhetetlen célunk, hogy a magyar  koktél kultúra ikonikus alakja legyünk, és a világ legjobb bárjainak elit ligájában maradjunk. Mert mi így szeretjük a Boutiq’-ot.

Hennessy
A Hennessy-ház története Richard Hennessy, a francia király szolgálatában álló ír tiszt víziójával kezdődött, aki 1765-ben indította el saját vállalkozását és alapította meg a Hennessy-t, amely a világ legnagyobb konyak házává vált. A siker titka a több, mint 250 éve a kivételes konyakok megalkotása, ami a Hennessy és Fillioux család (master blenderek) generációról generációra hagyományozott hozzáértésének és elhivatottságának eredménye.

Hennessy V.S
A világ legnépszerűbb konyakja, amely az évszázados szakértelem és következetesség eredménye.
A Hennessy V.S élénk és karakteres ízének köszönhetően ideális koktélok, long drink-ek széles skálájának elkészítéséhez. Intenzív aroma jellemzi, vaníliás, tölgyes jegyekkel, ízében pedig pirított mandula és gyümölcs dominál.

Barside Bar – Halisco
Volcan Blanco, top up Barside grapefruit soda* 80% grapefruitlé redukció fűszerekkel (rozmaring, kakukkfű, lemon thyme, agave, saline, champagne acid)                     

Lépj ki a megszokásokból és hagyd magad mögött a hétköznapok unalmát. Lépj be bárunkba a nyüzsgő város szívében, a neonfények cikázó sokaságából, ahol végre minden érted történik.

Italaink a modern kulináris technikák eleganciájával és a világ legtávolabbi pontjairól származó alapanyagok felhasználásával készülnek.

A Barside nem több egy egyszerű bárnál, amelynek a célja valami személyeset nyújtani ebben a rohanó világban, amit érdemes megosztani és egy utolsó valódi erődítmény ahhoz, hogy igzán jól érezd magad.

Talán az egyik legfrissítőbb tequila koktélt vettük alapul a Halisco elkészítésekor, a Palomat.

A mi feldolgozásunkban a Volcán de mi Tierra Blanco tequilahoz egy rozmaringgal, kakukkfűvel, sóval, agáveval összefőzött szénsavas grapefruitlevet adunk. Így egy komplex ízvilágú, de egyszerű italt kapunk!

Volcán de mi Tierra
A tequila a mexikói Jalisco síkságon található „Volcan de Tequila” vulkánról kapta a nevét, amely 200,000 évvel ezelőtt tört ki, megformázva a Jalisco régió területét és domborzatát. Ez a kitörés gazdag vulkanikus réteggel borította a talajt, ideálissá téve a kék agávé termesztéséhez.

A bazaltban és vasban gazdag talaj különleges ízt biztosít a tequilának. A Volcán a hagyomány és az innováció, illetve hihlands és lowlands területeket tökéletes összhangjaként jött létre, és azon kevés tequila márka közé tartozik, amely saját, dedikált lepárlóban készül.

Volcán de mi Tierra Blanco
A Tequila Blanco jegyeiben felfedezhetőek a két terület adottságai: a lowland citrusos, fűszeres terroirja, melyet tökéletesen egészít ki a highland gyümölcsös (cseresznye, barack) karaktere. Lecsengésében az agave édeskés karaktere és enyhén fűszeres jegyek érezhetőek.

Hotsy Totsy Budapest – Coronavac
Belvedere vodka, barack likőr, narancslé, citrom, szójatej, top up vaníliás gyümölcsteával infúzált áfonyalé* *áfonyalé, vaníliás erdei gyümölcstea

A hetedik kerület egy kieső utcájában húzódik meg egy ikonikus hely, ami a szesztilalom életérzését adja vissza a vendégeinek. 2017-ben fogott össze három gyerekkori barát, Fehér Ákos, Varsányi Ferenc és Bácskai Balázs, hogy a 24-es szám alatt található pincehelység romjait egy vagány, sexy hellyé varázsolja. Kocsis Tamás a Hotsy Totsy barchefje a kezdetektől meghökkentőbbnél, meghökkentőbb italokat kreál, igy sosem unatkoznak az oda italozni betévedők. A mindig a bárközösséget erősítő Hotsy Totsy csapat rendíthetetlenül tépi le láncait és veti bele magát újból a munkába, hogy mindig a legjobbat hozza ki a palackba zárt csodákból.

Belvedere
A vodka, aminek karaktere van, a vodkák szülőföldjéről, Lengyelországból.

A Belvedere Vodka az első szuper-prémium vodka, amelyet a lengyel vodka-készítő hagyomány 600 éve alatt hoztak létre, nevét a palackon látható „Belweder” lengyel elnöki palotáról kapta.

Készítésének titka a kifogástalan minőségű, kizárólag helyi eredetű összetevők kombinációja: a jellegzetes karakterrel bíró Dankowskie rozs, valamint a legtisztább víz, ami a lepárlóüzem területén található kutakból származik.

Belvedere Pure
100% -ban lengyel aranyrozsból és saját, természetes kútból nyert vízből készült, így a Belvedere természetes, elegáns és kiegyensúlyozott, finom édességgel, bársonyossággal, és tiszta lecsengéssel. Kifinomult ízvilágában kevés vaníliás fűszeresség érződik, melyet a fehér bors pikánssága tökéletesen kiegészít. Lecsengésében a mandula és a brazil dió telt zamata dominál.