Az egész olyan, mint a szerelem a lasagne rétegei és ahogy a színes tészta hullámokat megtöri az ínycsiklandó ragu…maga a szenvedély! Ez a szenvedély ragadta magával az Emilia Lasagneria tulajdonosait is és elhatározták: megmutatják milyen az igazi klasszikus lasagne. Örömmel jelentjük, sikerült!
Mindennek az alapja a klasszikus ’lasagne verde alla bolognese’, ami az egyik legismertebb, hagyományos típus. A recept Bolognában családonként változik, amit generációkon keresztül adnak tovább, kiegészítve a családok saját kis titkával, ami végül különlegessé teszi az elkészült tésztákat.
A klasszikus alapreceptet itthon nem sokan követik, az Emilia csapata azonban missziójának érzi, hogy az eredeti ízvilágot honosítsa meg itthon is. Ehhez természetesen elengedhetetlenül szükséges a kiemelkedő minőségű, hazai alapanyagok használata mellett a tradicionális tészta készítés és összeállítás is.
Apropó tészta! Természetesen mindig frissen készül, kiváló minőségű lisztből friss tojással és tengeri sóval, ami jobban kiemeli az alapanyagok ízét.
Hagyomány és odafigyelés: a tradíciók tisztelete, és az izgalmas ízkombinációk teszik újszerűvé és különlegessé az Emilia Lasagneriát. Minket pedig mától rajongóvá!
Ha a szerelem étlapra kerülhetne….
Akkor ebben a négy lasagne variációban születne újjá a legkiválóbb minőségű alapanyagokból:
Verde, azaz a zöld: klasszikus lasagne bolognese egy régi, örökölt olasz receptkönyvből.
Frissen
készült házi tészta spenóttal színezett rétegei között pikáns
szalámival megbolondított, 7 órán át főzött marharagut és béchamelt
találsz.
Nero, azaz a fekete.
A frissen készült fekete házi tészta rétegei között lassan sült, paradicsomos tépett malac ragut és béchamel-t találsz. Ha igazi húsimádó vagy, ez az újragondolt változat levesz majd a lábadról!
Igazi húsmentes különlegesség! Marrone, azaz a barna frissen készült házi tészta rétegei fűszeres gombaragut és béchamel-t rejtenek.
Bordo, azaz az isteni bordó.
A frissen készült házi tészta céklával színezett hullámai közé fűszeres céklaragu kerül, ami a kecskesajtos béchamel tesz különösen izgalmassá. Cékla és tészta? Mostantól az egyik kedvenc kombinációnk.
Kövesd őket Facebookon és Instagramon, rendeléshez pedig irány a Wolt és a Netpincér Buda!
Fotók: becool.hu, Emilia Lasagneria