chocoMe Raffinée – Szarvasgombás Valencia mandula 53%-os tejcsokoládéval
Autentikus finomság, mély szarvasgomba íz, amely tökéletes kombinációt alkot a Valencia mandulával és a kivételesen magas kakaótartalmú tejcsokoládéval, mely a Bahia régióból származó brazil kakaóbabokból készült.
Ebben a Raffinée-ben két egészen különleges alapanyag találkozik. A blansírozott valenciai mandula ugyanis – tökéletesen roppanós állaga és karakteres íze miatt – az egyik legértékesebb fajtája a manduláknak. Erre a pörkölt mandulára kerül fel a szarvasgomba.
Az általunk használt Aestivum (nyári) szarvasgomba igazi gasztronómiai exkluzivitás, amit leginkább fűszerezéshez használnak. Rendkívüli aromája miatt fontos a mértékletesség, ám megfelelő mennyiségben használva fantasztikus ízkombinációk hozhatók létre.
A szarvasgombás pörkölt mandulát a Valrhona legújabb tejcsokoládéjával drazsírozzuk, amelyről szintén ódákat tudunk – és érdemes is – zengeni. A brazil kakaó, a francia tej és a madagaszkári vanília kombinációjának köszönhetően ez a csokoládé egy kontinenseken átívelő élmény: enyhén kesernyés, erőteljes kakaós ízzel, mégis édesen lágy tejességgel rendelkezik. Az egyik legkiemelkedőbb kakaótartalommal rendelkező tejcsokoládé (53%) ízkavalkádja a brazil esőerdők egzotikus élményeit hozza el számunkra.
chocoMe CARRÉ – Pisztácia gianduja
Szicília szigetéről származó pörkölt, 100%-os pisztáciamasszából és madagaszkári kakaóbabokból készült 64%-os étcsokoládé találkozása. Az 50 fokra felmelegített pisztácia pasztát és az étcsokoládé masszát alaposan összekeverjük, hogy tökéletes emulziót alkossanak. Ezt követően temperáljuk, és öntőformába töltjük: megalkotva a pisztácia gianduját.
A Valrhona Manjari étcsokoládéja kizárólag egy ritka, madagaszkári kakaóbabból készül, amelynek friss, savanyú, erős illatú, piros gyümölcsös ízjegyei vannak. Ez az étcsokoládé magában is egy igazi utazás – Madagaszkárra, azaz más néven az „illatos szigetre” –, ahol ezek a csodálatos kakaófák, ízletes gyümölcsök és csodálatos fűszerek teremnek.
Itt azonban még nem állunk meg, ugyanis az ezzel a csokoládéval kevert, szicíliai pisztácia a világ egyik legkiválóbb fajtája. Kisebb, édesebb és gazdagabb, mint a hagyományos pisztácia, ezért „Szicília zöld aranyaként” is emlegetik ezt a keleti parton szüretelt magot, amely azonnal felismerhető élénk színéről. Ízében édes, sós és földes jegyeket is fellelhetünk, mivel ez a típus a száraz termelés miatt több olajat tart vissza, mint hagyományos társai.
chocoMe Petit 9 – Falatnyi tejcsokoládé lapocskák Piemonte-i mogyoró praliné és Etióp Harrar kávé töltelékkel
Az eredetvédett Piemonte-i mogyorószemekből készített mogyorópaszta tisztább mogyoró ízzel nem is rendelkezhetne. A töltelékbe tökéletesen pörkölt Etióp Harrar típusú, apróra őrölt kávét kevertünk, melynek tökéletes védelmet ad a tejcsokoládé korpusz.
chocoMe Petit 9 – Falatnyi étcsokoládé lapocskák mangó töltelékkel
A trópusi mangó ízét fagyasztott Alphonso mangó gyümölcspürével és liofilizált mangóval együttesen csempésztük az étcsokoládé burok belsejébe.
Boros csokoládék Carré méretben
Sommelier bevonásával a kifejezetten borokhoz készített táblás csokoládéink ezúttal a 100 grammos változat mellett 50 grammos kiszerelésben (Carré méretben) is elérhetőek.
Feltét nélküli NS táblás csokoládé
A cukormentes csokoládé ezúttal feltét nélküli verzióban is elérhető lesz.
Szeptember 4-től, a hosszú, forró nyár utáni első hűvösebb napokban, a csokoládé rajongóknak ismét exkluzív gasztronómiai élményben lesz részük. A chocoMe megszállott kreativitásának tényleg semmi sem szabhat határt!
A chocoMe újdonságai az alábbi linken érhetőek el:
www.chocome.hu/products/ujdonsagok