A Nespresso idén is segít, hogy kávéval is kifejezhesd az érzéseidet Valentin-napon, ráadásul ezúttal pár olyan közönségkedvenc kávét is visszavezetett a kínálatába, amely már régóta nem elérhető. Tegyetek egy próbát például a francia mestercukrász, Pierre Hermé nevével fémjelzett kapszulakollekció rég nem látott kávéival, és adjátok át magatokat a francia cukrászművészet ihlette utánozhatatlan ízeknek. Néhány könnyen beszerezhető alapanyag segítségével kedvenc, jól bevált Nespresso kávéidból is különleges napindító italt alkothatsz – hogy méltóképp induljon ez a feledhetetlen nap.
A Nespresso egyszerűen elkészíthető kávéreceptjeihez csak néhány perc és egy kis odaadás szükséges. Kísérletezzetek bátran, és találjátok meg a hangulatotokhoz legjobban illő kávét.
PIRÍTOTT MOGYORÓS LATTE MACCHIATO
Klasszikus kávé egy kis csavarral: a pirított törökmogyoró íze igazán különlegessé teszi a latte macchiato-t, amit mindannyian ismerünk és szeretünk.
Hozzávalók:
- 230 ml Nespresso Vertuo Pierre Hermé Infiniment Gourmand kávé
- 200 ml 1,5 %-os zsírtartalmú tej
- 20 ml agavészirup
- 10 g pirított törökmogyoró
Elkészítése:
- Habosítsuk fel a tejet egy tejhabosítóban, és készítsünk kemény tejhabot.
- Tegyük az agavészirupot egy nagy, átlátszó pohárba. Öntsük a pohárba a tejhabot, és készítsünk el a hab tetejére egy Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Gourmand kávét.
- Szórjuk meg a tetejét durvára vágott pirított törökmogyoróval.
Pierre Hermé tippje: A mogyorót célszerű 160 °C-os sütőben megpirítani.
MÁLNÁS-RÓZSÁS MOCKTAIL
Dobd fel a szerelmesek napját a málna és a rózsa harmonikus ízkombinációjával! Ez a hideg mocktail tökéletesen illik a Valentin-napi ajándék mellé.
Hozzávalók:
- 230 ml Nespresso Vertuo Pierre Hermé Infiniment Fruité kávé
- 20 ml rózsaszirup
- 80 ml szénsavas víz
- 7 db jégkocka (30 g-os)
- 6 szem málna
- 1 bio rózsaszirom
Elkészítése:
- Tegyünk 7 jégkockát egy nagy, átlátszó pohárba, adjuk hozzá a rózsaszirupot, öntsünk fel a szénsavas vízzel. Óvatosan keverjük össze.
- Készítsünk el egy Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Fruité kávét, és öntsük a pohárba.
- Díszítsük pálcikára tűzött málnával és a rózsaszirommal
CRÈME BRÛLÉE IHLETÉSŰ DOUBLE ESPRESSO MACCHIATO
Izgalmas kreáció az espresso kedvelőinek. A karamellizált barna cukros kávé édes indítás lehet egy hosszú, fárasztó nap előtt.
Hozzávalók:
- 80 ml Nespresso Vertuo Pierre Hermé Infiniment Double Espresso kávé
- 100 ml 1,5%-os tejből készített tejhab (kb. 40 ml)
- 3 g barna cukor
- kezeletlen lime-héj
- friss bazsalikomlevél
Elkészítése:
- Öntsük a tejet egy tejhabosítóba, és készítsünk belőle kemény tejhabot.
- Készítsünk el egy Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Double Espresso kávét egy kávéscsészébe, majd kanalazzuk a forró tejhabot a tetejére.
- Szórjuk rá a barna cukrot, majd egy szakácsfáklyával karamellizáljuk, hogy elérjük a Crème brûlée jelleget.
- Szórjunk rá egy kevés lime-héjat, majd díszítsük friss bazsalikomlevéllel.
Pierre Hermé tippje: Bazsalikom helyett mentával is kipróbálhatjuk.
RISTRETTO INTENSO MOGYORÓS-CITROMOS AFFOGATO
Ez az intenzív, frissítő citromos-mogyorós kávé garantáltan kiragad a hétköznapok egyhangúságából!
Hozzávalók:
- 25 ml Nespresso Vertuo Ristretto Intenso kávé
- 60 g mogyorós fagylalt
- kezeletlen citromhéj
- 4 g mogyoró
Elkészítése:
- Tegyünk 1 gombóc mogyorós fagylaltot egy kisebb desszertestálba.
- Készítsünk a fagylalt tetejére egy Nespresso Vertuo Ristretto Intenso kávét.
- Reszeljünk friss citromhéjat a tetejére.
- Díszítsük apróra vágott mogyoróval.
RISTRETTO CLASSICO ÉTCSOKOLÁDÉS MACCHIATO KAKUKKFŰVEL
Ez aztán az igazi csoda! A kakukkfű és az étcsokoládé édes-kesernyés ízei sosem látott harmóniát alkotva teszik tökéletessé ezt a ristretto-t.
Hozzávalók:
- 25 ml Nespresso Vertuo Ristretto Classico kávé
- 100 ml 1,5%-os tejből készített tejhab (kb. 20 ml)
- 1 g friss kakukkfű
- 2 db Nespresso étcsokoládé
Elkészítése:
- Öntsük a tejet egy tejhabosítóba, és készítsünk belőle kemény tejhabot.
- Készítsünk el egy Nespresso Vertuo Ristretto Classico kávét egy közepes méretű, átlátszó pohárba.
- Kanalazzuk a forró tejhabot a kávé tetejére.
- Szórjuk meg friss kakukkfűvel, majd reszeljünk a tetejére étcsokoládét.
FŰSZERES SVÉD KÁVÉ
Ki mondta, hogy csak Párizsban lehet ünnepelni a szerelmesek napját? Hagyjuk, hogy ez a kávékülönlegesség elrepítsen Svédországba! Fűszerezzük meg a napot a fahéj, a szerecsendió és a szegfűszeg kombinációjával!
Hozzávalók:
- 110 ml Nespresso World Explorations Stockholm Lungo kávé
- 5 g őrölt fahéj
- 5 g szerecsendió
- 1 db szegfűszeg
- 4 g kristálycukor
Elkészítése:
- Szórjunk egy közepes, átlátszó csészébe egy kis őrölt fahéjat, friss szerecsendiót és 1 szegfűszeget.
- Opcionális adjunk hozzá 4 g kristálycukrot.
- Készítünk rá 110 ml Nespresso World Explorations Stockholm Lungo kávét.
- Díszítsük kevés őrölt fahéjjal.
Tipp: A fűszereket egy papír teafilterbe is betekerhetjük.
MÁLNÁS-RÓZSÁS PEZSGŐKOKTÉL
A klasszikus ünnepi ital egy kis csavarral. A málna, a rózsa, a kávé és a pezsgő tökéletes ízkombinációval lepi meg az ízlelőbimbókat.
Hozzávalók:
- 40 ml Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Fruité kávé
- 1 db 30 g-os jégkocka
- 10 ml rózsaszirup
- 120 ml tradicionális eljárással készült (francia) pezsgő
- 3 szem málna
- 1 bio rózsaszirom
Elkészítése:
- Készítsünk el egy Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Fruité kávét, és tegyük a jégkockával együtt egy shakerbe, és erősen rázzuk fel.
- Öntsük a rózsaszirupot és a pezsgő felét egy pezsgőkoktélos pohárba. Óvatosan keverjük össze, és öntsük hozzá a maradék pezsgőt is. Finoman keverjük fel, majd öntsük rá a kávét a shakerből.
- Díszítsük pálcikára tűzött friss málnával és ehető rózsaszirommal.
MÁLNÁS-RÓZSÁS MOCKTAIL
Ez a mocktail igazán különlegessé varázsolja a Valentin-nap hangulatát. Hagyd, hogy ez a kávékülönlegesség a málna és a rózsa kíséretében megédesítse a napot!
Hozzávalók:
- 40 ml Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Fruité kávé
- 5 db 30 g-os jégkocka
- 10 ml rózsaszirup
- 90 ml szénsavas ásványvíz
- 3 szem málna
- 1 bio rózsaszirom
Elkészítése:
- Készítsünk el egy Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Fruité kávét, és tegyük a jégkockával együtt egy shakerbe, és erősen rázzuk fel.
- Tegyünk 4 jégkockát egy pohárba, adjuk hozzá a rózsaszirupot, és öntsük fel a szénsavas vízzel. Óvatosan keverjük fel.
- Öntsük rá a shakerből a kávét. Díszítsük pálcikára tűzött málnával és ehető rózsaszirommal.