Gourmet

Varázslatos kávékoktélok a NESPRESSO-tól az ünnepekre

Az adventi vásárok és az alpesi hütték ihlették a Nespresso és a Fusalp közös karácsonyi kapszula- és kiegészítőkollekcióját, amely elrepít minket a téli évszak legkellemesebb helyeire, és megédesíti az ünnepi pillanatokat.

A Nespresso Limited Edition kávéiból készített receptek különlegessé varázsolják a családi és baráti összejöveteleket, ízletes kísérői az ajándékozás örömteli perceinek, de az ünnepi asztalon is megállják a helyüket. Jól párosíthatóak a klasszikus főételekkel vagy éppen az elmaradhatatlan süteményekkel is, így érdemes idén a zserbó, a bejgli és a mézeskalács mellé mutatós kávékoktélokkal vagy melengetőn receptekkel készülni. A siker garantált lesz! Varázsoljunk egy kis nyugalmat a készülődés vagy éppen a karácsony együtt töltött perceibe a Nespresso egyszerűen elkészíthető, mégis különleges kávékoktéljaival, és osszuk meg az élményt (és a kávékat) szeretteinkkel is!

VERTUO RECEPTEK

SÁRGABARACKOS DOUBLE ESPRESSO MARTINI

A klasszikus koktél egy alpesi csavarral. Tökéletes ital a téli estékre, hiszen a sárgabaracklikőr aromái még melengetőbbé varázsolják a feketekávé édeskés, fűszeres jegyeit.

HOZZÁVALÓK

  • 1 db Nespresso Vertuo Festive Black Double Espresso kávékapszula (80 ml)
  • 20 ml cukorszirup
  • 40 ml sárgabaracklikőr
  • 4 db 30 g-os jégkocka
  • 50 ml 35%-os habtejszín
  • 1 db aszalt sárgabarack

fenyőrügy a díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS
Készítsünk el 80 ml Nespresso Vertuo Festive Black Double Espresso kávét 3 db 30 g-os jégkockára egy shakerbe.Adjuk hozzá a cukorszirupot és a baracklikőrt. Zárjuk le a shakert, majd alaposan rázzuk össze 20 másodperc alatt, vagy amíg már nem halljuk a jég kocogását.Töltsük ki az italt egy koktélospohárba. Mossuk el a shakert, tegyük bele a maradék jégkockát és a habtejszínt, majd alaposan rázzuk össze10 másodperc alatt. Kanalazzuk a tejszínt a koktélospohárba. Vágjuk három részre az aszalt sárgabarackot, majd szúrjuk egy koktélpálcára. Díszítsük ezzel és egy fenyőrüggyel az italt.Alkoholmentes változathoz a sárgabaracklikőrt és a cukorszirupot helyettesítsük 20 ml sárgabaracksziruppal.

VANÍLIÁS DOUBLE ESPRESSO MOCKTINI

Élvezze a tél szépségeit ezzel az édes és kényeztető mocktaillal, amelyben a vanília íze tökéletes párost alkot a feketekávé édeskés, fűszeres jegyeivel!

HOZZÁVALÓK

  • 1 db Nespresso Vertuo Festive Black Double Espresso kávékapszula (80 ml)
  • 15 ml vaníliaszirup
  • 60 ml 35%-os habtejszín
  • 3 db 30 g-os jégkocka
  • 1 db aszalt sárgabarack
  • fenyőrügy a díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS
Készítsünk el 80 ml Nespresso Vertuo Festive Black Double Espresso kávét egy shakerbe. Adjuk hozzá a vaníliaszirupot, a habtejszínt és a jégkockákat. Zárjuk le a shakert, majd alaposan rázzuk össze 20 másodperc alatt, vagy amíg már nem halljuk a jég kocogását. Töltsük ki az italt egy koktélospohárba. Vágjuk két részre az aszalt sárgabarackot, majd szúrjuk egy koktélpálcára. Díszítsük ezzel és egy fenyőrüggyel az italt.

ÜNNEPI PILLECUKROS LATTE

Ez a latte igazi karácsonyi csoda: a mályvacukorra ráharapva feltárulnak a tejben a feketekávé édeskés, kandírozott ízjegyei.

HOZZÁVALÓK

  • 1 db Nespresso Vertuo Festive Black Double Espresso kávékapszula (80 ml)
  • 120 ml 1,5%-os tej
  • 3 db mályvacukor
  • fenyőrügy a díszítéshez
  • 2 g étcsokoládé

ELKÉSZÍTÉS
Készítsünk meleg tejből egy tejhabosítóval tejhabot. Készítsünk 80 ml Nespresso Vertuo Festive Black Double Espresso kávét egy közepes méretű bögrébe. Töltsük rá a tejhabot. Tűzzünk egy koktélpálcára mályvacukrokat, és egy szakácsfáklyával óvatosan pirítsuk meg őket. Helyezzük óvatosan a csésze tetejére, díszítsük fenyőrüggyel, és szórjuk meg csokoládéreszelékkel.

FROSTED CARAMEL NUT MACCHIATO

Engedjünk a csábításnak: ez a kávé egyszerre hordozza magában a karamell melengető ízét és a mandulás-vaníliás kekszes ízjegyeket. Olyan, mint egy meleg pléd egy szikrázóan hideg téli napon.

HOZZÁVALÓK

  • 1 db Nespresso Vertuo Frosted Caramel Nuts kávékapszula (230 ml)
  • 80 ml 1,5%-os tej
  • 20 g karamellkrém (vagy sűrű karamellszósz)
  • 20 g fűszeres keksz
  • fenyőrügy a díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS
A meleg tejből készítsünk tejhabosítóval tejhabot.  Töltsünkegy nagyobb bögrébe20 g karamellkrémet, és készítsünk el rá 230 ml Nespresso Vertuo Frosted Caramel Nuts kávét. Kanalazzuk a kávé tetejére a forró tejhabot. A hab tetejére óvatosan helyezzük el a kekszdarabokat, és díszítsük az italt fenyőrüggyel.

JEGES FROSTED CARAMEL NUT LATTE

Élvezze a hideg kávés ital karamellás és vaníliás ízeit, amelyek tökéletes, hűvös téli hangulatot teremtenek, bárhol kávézgat is éppen.

HOZZÁVALÓK

  • 1 db Nespresso Vertuo Frosted Caramel Nuts kávékapszula (230 ml)
  • 20 g karamellkrém (vagy sűrű karamellszósz)
  • 3 db 30 g-os jégkocka
  • 80 ml 1,5%-os tej
  • 20 g fűszeres keksz
  • fenyőrügy a díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS
Töltsünk egy nagyobb, átlátszó pohárba 20 g karamellkrémet, és tegyünk bele 3 jégkockát.Öntsük rá a tejet. Készítsünk el bele 230 ml Nespresso Vertuo Frosted Caramel Nuts kávét. Helyezzük az ital tetejére óvatosan a kekszet, és díszítsük az egészet egy fenyőrüggyel.

FORRALT BOR IHLETÉSŰ KARÁCSONYI KÁVÉ

Kortyoljon bele ebbe a melengető kávés italba, és hagyja, hogy képzeletben máris elrepítse egy európai karácsonyi vásárra! Ez a kényeztető alpesi kávé igazán különleges fűszeres-citrusos ízeket kínál.

HOZZÁVALÓK

  • 1 db Nespresso Vertuo Seasonal Delight Spices kávékapszula (230 ml)
  • 5 ml cukorszirup
  • 1 szelet kezeletlen narancs
  • 60 ml tejszínhab
  • 1 db fahéjrúd
  • 1 db csillagánizs
  • 2 db szegfűszeg
  • 1 szelet kezeletlen narancshéj
  • fenyőrügy a díszítéshez
  • őrölt fahéj a díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS
Készítsünk el 230 ml Nespresso Vertuo Seasonal Delight Spices kávét egy nagyobb bögrébe. Ízesítsük a cukorsziruppal, és finoman keverjük össze.Tegyük bele a bionarancsszeletet, majd kanalazzuk rá a tejszínhabot.Díszítsük a kávét fahéjrúddal, csillagánizzsal, szegfűszeggel, narancshéjjal, fenyőrüggyel, és szórjuk meg őrölt fahéjjal ízlés szerint.