A Nespresso Limited Edition kávéiból készített receptek különlegessé varázsolják a családi és baráti összejöveteleket, ízletes kísérői az ajándékozás örömteli perceinek, de az ünnepi asztalon is megállják a helyüket. Jól párosíthatóak a klasszikus főételekkel vagy éppen az elmaradhatatlan süteményekkel is, így érdemes idén a zserbó, a bejgli és a mézeskalács mellé mutatós kávékoktélokkal vagy melengetőn receptekkel készülni. A siker garantált lesz! Varázsoljunk egy kis nyugalmat a készülődés vagy éppen a karácsony együtt töltött perceibe a Nespresso egyszerűen elkészíthető, mégis különleges kávékoktéljaival, és osszuk meg az élményt (és a kávékat) szeretteinkkel is!
VERTUO RECEPTEK
SÁRGABARACKOS DOUBLE ESPRESSO MARTINI
A klasszikus koktél egy alpesi csavarral. Tökéletes ital a téli estékre, hiszen a sárgabaracklikőr aromái még melengetőbbé varázsolják a feketekávé édeskés, fűszeres jegyeit.
HOZZÁVALÓK
- 1 db Nespresso Vertuo Festive Black Double Espresso kávékapszula (80 ml)
- 20 ml cukorszirup
- 40 ml sárgabaracklikőr
- 4 db 30 g-os jégkocka
- 50 ml 35%-os habtejszín
- 1 db aszalt sárgabarack
fenyőrügy a díszítéshez
ELKÉSZÍTÉS
Készítsünk el 80 ml Nespresso Vertuo Festive Black Double Espresso kávét 3 db 30 g-os jégkockára egy shakerbe.Adjuk hozzá a cukorszirupot és a baracklikőrt. Zárjuk le a shakert, majd alaposan rázzuk össze 20 másodperc alatt, vagy amíg már nem halljuk a jég kocogását.Töltsük ki az italt egy koktélospohárba. Mossuk el a shakert, tegyük bele a maradék jégkockát és a habtejszínt, majd alaposan rázzuk össze10 másodperc alatt. Kanalazzuk a tejszínt a koktélospohárba. Vágjuk három részre az aszalt sárgabarackot, majd szúrjuk egy koktélpálcára. Díszítsük ezzel és egy fenyőrüggyel az italt.Alkoholmentes változathoz a sárgabaracklikőrt és a cukorszirupot helyettesítsük 20 ml sárgabaracksziruppal.
VANÍLIÁS DOUBLE ESPRESSO MOCKTINI
Élvezze a tél szépségeit ezzel az édes és kényeztető mocktaillal, amelyben a vanília íze tökéletes párost alkot a feketekávé édeskés, fűszeres jegyeivel!
HOZZÁVALÓK
- 1 db Nespresso Vertuo Festive Black Double Espresso kávékapszula (80 ml)
- 15 ml vaníliaszirup
- 60 ml 35%-os habtejszín
- 3 db 30 g-os jégkocka
- 1 db aszalt sárgabarack
- fenyőrügy a díszítéshez
ELKÉSZÍTÉS
Készítsünk el 80 ml Nespresso Vertuo Festive Black Double Espresso kávét egy shakerbe. Adjuk hozzá a vaníliaszirupot, a habtejszínt és a jégkockákat. Zárjuk le a shakert, majd alaposan rázzuk össze 20 másodperc alatt, vagy amíg már nem halljuk a jég kocogását. Töltsük ki az italt egy koktélospohárba. Vágjuk két részre az aszalt sárgabarackot, majd szúrjuk egy koktélpálcára. Díszítsük ezzel és egy fenyőrüggyel az italt.
ÜNNEPI PILLECUKROS LATTE
Ez a latte igazi karácsonyi csoda: a mályvacukorra ráharapva feltárulnak a tejben a feketekávé édeskés, kandírozott ízjegyei.
HOZZÁVALÓK
- 1 db Nespresso Vertuo Festive Black Double Espresso kávékapszula (80 ml)
- 120 ml 1,5%-os tej
- 3 db mályvacukor
- fenyőrügy a díszítéshez
- 2 g étcsokoládé
ELKÉSZÍTÉS
Készítsünk meleg tejből egy tejhabosítóval tejhabot. Készítsünk 80 ml Nespresso Vertuo Festive Black Double Espresso kávét egy közepes méretű bögrébe. Töltsük rá a tejhabot. Tűzzünk egy koktélpálcára mályvacukrokat, és egy szakácsfáklyával óvatosan pirítsuk meg őket. Helyezzük óvatosan a csésze tetejére, díszítsük fenyőrüggyel, és szórjuk meg csokoládéreszelékkel.
FROSTED CARAMEL NUT MACCHIATO
Engedjünk a csábításnak: ez a kávé egyszerre hordozza magában a karamell melengető ízét és a mandulás-vaníliás kekszes ízjegyeket. Olyan, mint egy meleg pléd egy szikrázóan hideg téli napon.
HOZZÁVALÓK
- 1 db Nespresso Vertuo Frosted Caramel Nuts kávékapszula (230 ml)
- 80 ml 1,5%-os tej
- 20 g karamellkrém (vagy sűrű karamellszósz)
- 20 g fűszeres keksz
- fenyőrügy a díszítéshez
ELKÉSZÍTÉS
A meleg tejből készítsünk tejhabosítóval tejhabot. Töltsünkegy nagyobb bögrébe20 g karamellkrémet, és készítsünk el rá 230 ml Nespresso Vertuo Frosted Caramel Nuts kávét. Kanalazzuk a kávé tetejére a forró tejhabot. A hab tetejére óvatosan helyezzük el a kekszdarabokat, és díszítsük az italt fenyőrüggyel.
JEGES FROSTED CARAMEL NUT LATTE
Élvezze a hideg kávés ital karamellás és vaníliás ízeit, amelyek tökéletes, hűvös téli hangulatot teremtenek, bárhol kávézgat is éppen.
HOZZÁVALÓK
- 1 db Nespresso Vertuo Frosted Caramel Nuts kávékapszula (230 ml)
- 20 g karamellkrém (vagy sűrű karamellszósz)
- 3 db 30 g-os jégkocka
- 80 ml 1,5%-os tej
- 20 g fűszeres keksz
- fenyőrügy a díszítéshez
ELKÉSZÍTÉS
Töltsünk egy nagyobb, átlátszó pohárba 20 g karamellkrémet, és tegyünk bele 3 jégkockát.Öntsük rá a tejet. Készítsünk el bele 230 ml Nespresso Vertuo Frosted Caramel Nuts kávét. Helyezzük az ital tetejére óvatosan a kekszet, és díszítsük az egészet egy fenyőrüggyel.
FORRALT BOR IHLETÉSŰ KARÁCSONYI KÁVÉ
Kortyoljon bele ebbe a melengető kávés italba, és hagyja, hogy képzeletben máris elrepítse egy európai karácsonyi vásárra! Ez a kényeztető alpesi kávé igazán különleges fűszeres-citrusos ízeket kínál.
HOZZÁVALÓK
- 1 db Nespresso Vertuo Seasonal Delight Spices kávékapszula (230 ml)
- 5 ml cukorszirup
- 1 szelet kezeletlen narancs
- 60 ml tejszínhab
- 1 db fahéjrúd
- 1 db csillagánizs
- 2 db szegfűszeg
- 1 szelet kezeletlen narancshéj
- fenyőrügy a díszítéshez
- őrölt fahéj a díszítéshez
ELKÉSZÍTÉS
Készítsünk el 230 ml Nespresso Vertuo Seasonal Delight Spices kávét egy nagyobb bögrébe. Ízesítsük a cukorsziruppal, és finoman keverjük össze.Tegyük bele a bionarancsszeletet, majd kanalazzuk rá a tejszínhabot.Díszítsük a kávét fahéjrúddal, csillagánizzsal, szegfűszeggel, narancshéjjal, fenyőrüggyel, és szórjuk meg őrölt fahéjjal ízlés szerint.