Fashion

2021-ben a sloggi fejest ugrott a fenntartható fürdőruha divatba

A kompromisszummentes kényelméről ismert sloggi fehérnemű márka vidám és környezetbarát fürdőruha kollekciójával hozza el a nyarat számunkra. Az új “Shore” darabok fenntartható anyagokból és digitális printekkel készülnek, mely nagy lépés a márka életében a fenntartható divat irányába.

A sloggi kollekciók megalkotásakor az elsődleges szempont mindig a kompromisszummentes kényelem, ami a fürdőruháknál is elengedhetetlen, hiszen sokszor ezek jelentik a teljes outfitünket a vízparton.
Egy fürdőruhánál nem elegendő, hogy divatos és csinos legyen, ugyanis egy elcsúszó, nem megfelelő tartást biztosító darab teljesen elronthatja a nyaralásunkat, ráadásul lássuk be, sokszor bátorság kell ahhoz is, hogy magabiztosan levetkőzzünk a strandon, amihez segítséget nyújt egy jól megválasztott fürdőruha.
Ezért a Shore kollekció darabjai ötvözik a trendi megjelenést és a tökéletes kényelmet.

A kollekció nagyon jól variálható, ugyanis mind a színek, mind a fazonok jól kiegészítik egymást, vannak olyan fürdőruhák is, amik kifordíthatók, továbbá nem csak szettben, hanem külön-külön is megvásárolhatók a fürdőruhák, ezáltal mindenki könnyedén ki tudja választani az alkatának és ízlésének  megfelelő darabokat. A fürdőruhák között megtalálhatóak a trendi állat-, és hullám mintás darabok és a kivágottabb fazonok, de emellett a klasszikus vonal kedvelőinek is kedvez az egyszínű, letisztult szabás.

A Shore a divatos megjelenésen kívül a márka első fenntartható kollekciója, ugyanis a fürdőruhák minden egyes darabja innovatív és környezetbarát eljárással készült. A kollekció készítése során olyan anyagokat használtak, melyek csökkentik az óceánokba jutó műanyag mennyiségét, valamint megfelelnek a Global Recycled Standarad-nek.

A fürdőruhák két kiemelkedő anyagból, a REPREVE® és a PRUECO-ból készültek, melyek műanyag palackokból és felhasználatlan poliamidból újrahasznosítással előállított alapanyagok. Ezen felül a minták és a színek digitális nyomtatással készültek, mely lényegesen kevesebb víz és energia felhasználással jár, valamint kevesebb kémiai hulladékot termel.

A sloggi veszélyeztetett élőhelyekről nevezte el a legújabb Shore kollekció szériáit, úgy mint Vanuatu Islands, Koh Ta Chai, Kosrae, Mili Atoll, Kiritimati, Yap Islands, Chukk and Cocos Islands, hogy ezzel is felhívja a figyelmet a környezettudatosság fontosságára.

A fenntarthatóság egy komplex folyamat, mely a sloggi jövőjében is sokkal nagyobb szerepet fog kapni, ugyanis törekszenek arra, hogy a következő kollekciók előállítása is egyre kisebb negatív környezeti hatással járjon.

A sloggi legújabb Shore fürdőruha kollekciója már elérhető a sloggi üzletekben – Budapesten az Árkád, Allee, Arena, Mammut és Westend bevásárlóközpontokban, Székesfehérváron az Alba Plázában, valamint Pécsen és Győrben az Árkádban.

Forrás: sloggi