Gourmet

Kávéházak újratöltve

A jó idő beköszöntével nem pusztán a szabadban töltött percek, de a megszokott rutin utáni vágy is felerősödhet az emberekben. A reggeli kávé séta közben, a kedvenc kerthelyiségben vagy egy hangulatos teraszon már egészen elérhető közelségbe került. A Starbucks csapatának tippjeivel könnyen felkészülhetünk a ’kiülős’ életmódhoz való visszatérésre, hogy még emlékezetesebb pillanat maradjon az első korty fekete a szabad levegőn.

Május eleje óta újból kezdenek megtelni hazánkban a vidéki vendéglátóhelyek teraszai, ahogy megérkezett a jó idő és a szigorú korlátozó intézkedések lazítása.
A vidéki Starbucks kávézók is felkészültek a kávérajongók helyszíni kiszolgálására betartva a hatóságok által a távolságtartásra és a fokozott higiéniára vonatkozó előírásokat. A következő ötletekkel pedig még teljesebbé varázsolható a kávéházban fogyasztott italkülönlegességek élménye.

Válassz a hangulatodnak megfelelő kávét!
Mindannyian különböző hangulatban térünk vissza kedvenc kávézónkba, ezért nagyon fontos, hogy a közérzetünknek megfelelő italt válasszunk. Egy eufórikus érzéshez jól illik a legújabb, rózsaszín kakaóbabból készült Ruby Flamingo Frappucino; ha inkább a rutinhoz való visszatérést ünnepeljük, akkor érdemes egy klasszikus Caramel Macchiatót választani; ha pedig már mindent ununk és szeretnénk felébresztheti a kíváncsiságot, akkor az egzotikus Vanilla Bean Cloud Macchiato hozhat számunkra újdonságot. Ha sikerül a megfelelő kávét párosítanunk az aktuális hangulatunkkal, szinte biztos, hogy nagyszerű élményben lesz részünk.

Találd meg a megfelelő helyszínt!
Kávézni egy sajátos rituálé, amelyhez fontos a megfelelő helyszín kiválasztása. Van, akinek a zöldellő fű, egy pokróc és egy jó könyv, másoknak egy kellemes terasz és egy folyton nyüzsgő utca egészíti ki a legjobban a kávézás élményét. A Starbucks üzletei országszerte várják a vendégeket, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelő helyszínt a tavaszi kávé elfogyasztásához.

Mélyedj el a kávé történetében!
Gondolkoztál már azon, mi lehet a kedvenc kávéd titka? Ha te is szenvedélyesen rajongsz a jó feketéért, valószínűleg szívesen tanulsz róla. Tudtad például, hogy nem mindegy, milyen vízzel, milyen hőfokon készítik, vagy hogy milyen őrlésű kávét használnak a folyamathoz, de még az is sokat számít, hogy hogyan tárolják a kávészemeket? Amennyiben a legközelebbi találkozáskor szeretnéd lenyűgözni barátaidat vagy kollégáidat kávészakértelmeddel, fordulj bátran a Starbucks baristáihoz, akik szívesen adnak neked tippeket, vagy keresd fel a Starbucks Facebook oldalát, ahol még több otthoni kávézási praktikát és receptet találsz!

Magas minőségű kávéélmény, otthon
Sokan továbbra is otthonuk kényelméből szeretnék élvezni kedvenc kávéjukat.
A Starbucks Netpincéren keresztül elérhető futárszolgáltatásának köszönhetően házhoz jön a Starbucks kávéélmény. Az érintésmentesen is igénybe vehető szállításnak köszönhetően akár a reggelit, de egy hosszú munkanap közepén tartott szünetet is feldobhatják a professzionális minőségű, szakértők által készített italkülönlegességek.