Fashion

A fenntartható divat új frontvonalai: Kata Szegedi x Levi’s®

A Buy Better, Wear Longer kampány ebben a szezonban még egy lépést tesz a fenntartható jövő felé, amikor a Levi’s® bemutatja KATA SZEGEDI - vel közös együttműködését. Az egyik legtehetségesebb hazai dizájner duó, Kata és Dani egy upcycling lencsén keresztül nézve gondolt újra Levi’s® darabokat, ezzel egy második életet adva nekik. Az öltözetek megmutatják, hogy milyen lehet a szezonokon átívelő felelős divattervezés.

Kata Szegedi számára a kollaborációk, az együtt gondolkozás, az új élmények beépülése a kollekciókba mindig is a tervezési folyamat elengedhetetlen része volt. A Levi’s®-szel való együttműködés keretein belül Kata és Dani két teljes öltözéket tervezett, amelyeket a márka archívuma és a Levi’s® mindennapi viseleteinek lazasága inspirált.

A dizájnt ihlető darab Kata Szegedi legendás Roads nadrág textúrája volt– ezúttal újrafelhasznált farmerdarabokból készült, pontosan kiszámítva, hogy a szobrászati formában minden egyes apró darabnak helye legyen és nem keletkezik hulladék. A játék a színekkel és a különböző farmeranyagok textúrájával a kabátokon is folytatódik, különleges patchworkszerű hatást eredményezve. A női és a férfi öltözékek kapcsolódnak egymáshoz, egy különböző tónusokkal és vonalakkal, egy éles vágással és az új kezdet jelével folytatott kísérletben.

A kollaboráció a 2022-es Tavasz-Nyári Kata Szegedi divatbemutató záró öltözékeiként debütált október 16-án.