A jegeskávé-rajongók három új MONIN szirupot tartalmazó limitált kiadású szirup készlettel varázsolhatják még izgalmasabbá a Barista Creations for Ice kávék ízét.
A Vanília, Sáfrány és Tiki (citrom-lime-szegfűszeg) ízű szirupok természetes aromákkal gazdagítják a jegeskávénkat.
Azért hogy az otthoni jegeskávé-élmény még teljesebb legyen, a Nespresso újra bevezeti népszerű jégkockatartóját, méghozzá egymásra rakható kivitelben, hogy a jegeskávé-pillanatokhoz mindig legyen otthon elegendő nagy méretű jégkocka.
A Barista Creations for Ice kávék megjelenése alkalmából a Nespresso néhány izgalmas, a nyaralások hangulatát felidéző receptet is összeállított az Original és a Vertuo jegeskávékhoz.
FREDDO INTENSO TIKI FRISSÍTŐ
Az Original kínálathoz megalkotottreceptben valósággal robbannak a Freddo Intenso ízei, hogy távoli, fűszerillatú vidékekre repítsék az embert. Az italt mindenki könnyen elkészítheti.
Hozzávalók 1 adaghoz:
- 1 Nespresso Freddo Intenso kávékapszula (40 ml)
- 150 g (5 nagy méretű) jégkocka
- 90 ml gyömbérsör vagy citromos üdítő
- 10 ml Tiki szirup
- 1 szelet friss lime
- 4-5 bazsalikom levél
- opcionális: friss gyömbér, limehéj
Így csináld:
Tegyünk 1 nagy jégkockát (30 g) egy shakerbe, és készítsünk el közvetlenül a jégre 40 ml Barista Creations Freddo Intenso espresso-t. Keverjük meg, zárjuk le a shakert, majd rázuk össze erősen. Tegyünk 4 jégkockát (egyenként 30 g) egy nagy üvegpohárba. Adjunk hozzá 10 ml Tiki szirupot, és facsarjunk bele egy gerezd lime-ot. Gyűrjünk össze a tenyerünkben 4-5 friss bazsalikomlevelet, és dobjuk ezeket is a pohárba. Öntsük fel 90 ml szénsavas gyömbérsörrel vagy citromos üdítővel. Óvatosan öntsük rá a lehűtött kávét. Dekoráljuk az italt friss gyömbérszeletekkel, limehéjjal és bazsalikomlevéllel.
PROVANCE-I FREDDO DELICATO LIMONÁDÉ
Élvezd Franciaország hangulatát ezzel a provence-i virágos- és citrusos kávélimonádéval, amely Freddo Delicato kávéból készült.
Hozzávalók 1 adaghoz:
- 1 Nespresso Freddo Delicato kávékapszula (40 ml)
- 150 g (5 nagy méretű) jégkocka
- 1 teáskanál friss vagy szárított levendula
- 100 ml szénsavas víz
- 15 ml vanília szirup
- 10 ml friss citromlé
- 1 friss citrom szelet
- opcionális: egy ág friss levendula
Így csináld:
Készítsünk 40 ml espresso-t 1 evőkanál friss vagy szárított levendulára, hagyjuk 2 percig kioldódni. Szűrjük át egy shakerbe, és adjunk hozzá 1 nagy (30 g) jégkockát. Zárjuk le a shakert, és erőteljesen rázzuk össze. Tegyünk 4 nagy jégkockát, és egy szelet citromot egy nagy üvegpohárba. Öntsünk bele 15 ml vaníliaszirupot és 10 ml friss citromlevet. Öntsünk bele 100 ml szénsavas vizet, és keverjük össze. Óvatosan öntsük a tetejére a hideg kávét, és díszítsük egy friss levendulaággal.
EGZOTIKUS KÓKUSZOS ICE MACCHIATO
Ez a kókuszos jegeskávé azonnal a trópusokra repít majd.
Hozzávalók 1 adaghoz:
- 1 Nespresso Coconut flavour over Ice kávékapszula (40 ml)
- 90 g (3 nagy méretű) jégkocka
- 100 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej
- 10 ml sáfrányszirup
- limehéj
- egy csipet szárított kókuszpehely
Elkészítés:
Így csináld:
Öntsünk 100 ml 1,5% zsírtartalmú tejet egy shakerbe, zárjuk le és erőteljesen rázzuk össze. Tegyünk 3 nagy méretű jégkockát (90 g) egy nagy üvegpohárba, adjunk hozzá 10 ml sáfrányszirupot és egy kevés limehéjat. Öntsük a hideg tejhabot a pohárba, és keverjük össze. Készítsünk el egy Coconut Flavour over Ice espresso-t (40 ml) a pohárba, és a tetejét díszítsük szárított kókuszpehellyel.
TROPICAL COCONUT FLAVOUR OVER ICE MOCKTAIL (VERTUO)
Szeld át a nyarat a frissítő trópusi mocktail Tiki koktélra emlékeztető ízvilágával.
Hozzávalók 1 adaghoz:
- 1 Nespresso Vertuo Tropical Coconut Flavour over Ice kávékapszula (230 ml)
- 210 g (7 db nagy méretű) jégkocka
- 20 ml Tiki szirup
- 70 ml szénsavas víz
Így csináld:
Tegyünk 7 jégkockát (30 g/db) egy legalább fél literes üvegpohárba. Öntsünk hozzá 20 ml Tiki szirupot és 70 ml szénsavas vizet. Keverjük meg jól. Készítsünk el 230 ml Tropical Coconut Flavour over Ice kávét közvetlenül a jég tetejére.
Forrás: Nespresso