High tech Új!

Ízig vérig PRO – kezünkben a HONOR vadiúj zászlóshajója!

Májusi tesztünk után nehezen hittük, hogy a HONOR képes tovább emelni a tétet, ha okostelefonokról van szó. Ezúttal a nagy testvér, a Magic4 Pro járt nálunk és alaposan rácáfolt a várakozásainkra.

Látványos adottságok
A HONOR Magic4 Pro már külsejével is meghódítja a legkritikusabb felhasználót is.
A szimmetrikus, egyensúlyt és harmóniát közvetítő design és a gyártó által „A múzsa szemének” nevezett kialakítás azonnal megragadja a tekintetet.
Az általunk tesztelt ciánkék modellt kifejezetten trendinek és fiatalosnak éreztük, aki viszont az elegánsabb, visszafogottabb vonalat kedveli, mindenképp az éjfekete változatot válassza!

A készülék méretére sem lehet panasz!
A vizuális élményről 6,81 hüvelykes átmérőjű, minden oldalán ívelt kijelző gondoskodik, amely elképesztően keskeny, mindössze 0,93 mm- es (!) kávát kapott. Az akár 120 Hz-es képfrissítésre is képes megjelenítő forradalmi újításairól akár egy külön cikket is írhatnánk, azonban inkább csak annyit mondunk: tökéletes színek és felbontás mellett mindent tud, amire szükségünk van, és még többet is.

Sebességre hangolva
Ha teljesítményről van szó, a HONOR újdonságának szintén nincs szégyenkezni valója.
A kijelző alatt a legújabb Snapdragon 8 Gen 1 chip kapott helyet, amely a 8 GB RAM és a 256 GB kapacitású tároló társaságában tökéletesen teszi a dolgát. A bivalyerős hardver és a csúcstechnológiákat felvonultató szoftver remekül dolgozik együtt – a felhasználói élményt egy pillanatnyi rezzenés sem zavarta meg, akárhogy is nyúztuk a készüléket.
A kényszeres alkalmazásbezárásban szenvedőknek is van jó hírünk: a Magic4 Proval ezt is nyugodtan magunk mögött hagyhatjuk! A készülék a töltést illetően is nagyot villant. Bár a 4600 mAh-s akkumulátor ehhez a mérethez és a teljesítményhez elsőre még akár kevésnek is tűnhet, az egész napos üzemidő még intenzív használat mellett is biztosított. A rázósabb helyzetekre pedig ott a HONOR által SuperCharge névre keresztelt 100 W-os töltési megoldás, melynek segítségével vezetéken keresztül mindössze negyedóra alatt félig feltölthető az akku, és a teljes töltöttséghez sem kell több egy óránál. Vezeték nélkül mindez kb. 10 perccel vesz több időt igénybe, így bármelyik verziót is választjuk, akár a reggeli kávé alatt könnyedén bepótolhatjuk az éjszaka esetlegesen kimaradt töltést.

Forradalmi kamerarendszer
A Magic4 Pro kamera téren is rálicitál versenytársaira: a nagy érzékelős 50 megpixeles főkamera mellett találunk még egy 122 fokos ultraszéles látószögű, valamint egy akár 100x digitális zoomra képes, 64 megapixeles telefotó szenzort is. A száraz számok pedig valóban az egyik legjobb kamerás telefont takarják, amelyet a kategóriájában legjobb Multi-Camera Fusion számítógépes fényképezés tesz tökéletessé, amely lehetővé teszi fúziót a teljes gyújtótávolság-tartományban. Hogy mit jelent mindez a gyakorlatban? Szuper részletességet és rendkívüli színeket, legyen szó akár egy nappal készülő tájképről, egy gyenge fényviszonyok közötti portréról, vagy akár egy éjszakai utcaképről.

Szót kell ejtenünk még a videós képességekről is, hiszen a készülék az iparág első 10 bites Log 4K videófelvételét kínálja. A gyártó szerint a professzionális filmek forgatásához általánosan használt log formátum lehetővé teszi, hogy a felvett videók megjelenítését filmszerű színtónusokkal és HDR tisztasággal javítsuk. Így még kezdő videósként is hollywoodi színeket és hangulatot varázsolhatunk a mindennapi tartalmainkba.

Első a biztonság
Végül érdemes kitérni az adataink biztonságára is, amelyet manapság nem lehet elég komolyan venni.
A HONOR természetesen ezt sem bízta a véletlenre, személyes adatainkra, dokumentumainkra és fotóinkra a Dual TEE biztonsági operációs rendszer és a gyártó független biztonsági chipsetje vigyáz.
A mesterséges intelligenciát is felhasználó biometrikus azonosítást a kijelző alá rejtett ultrahangos ujjlenyomat-olvasó és a 3D arcazonosítás teszi teljessé. Tesztünk alapján első kézből is megerősíthetjük: a rendszer ezen a téren is megbízhatóan és villám sebességgel teszi a dolgát.

Összességében egy minden földi jóval felszerelt, igazi csúcskészüléket tesztelhettünk a HONOR Magic4 Pro személyében, amely nemcsak a puszta számok és a hangzatos technológiai újítások alapján tartozik az élmezőnybe, hanem a gyakorlatban is bizonyítja nem mindennapi képességeit.