Gourmet

Kihagyhatatlan nyári gasztrokaland: exkluzív kávéélményekkel és új Mini Boutique-kal vár a Nespresso a Balaton felett

Idén nyáron különleges kulturális és gasztronómiai központtá alakul a Szigliget Várudvar, ahol a népszerű budapesti éttermek pop-up kitelepülései mellett a Nespresso saját Mini Boutique-kal és kávézóval várja a látogatókat a nyári szezonban. Itt mutatkozik be júliusban Palágyi Eszter Michelin-csillagos séf új, egész évben nyitva tartó étterme, amelyben a Nespresso Professional biztosít különleges kávékínálatot.

A Nespresso és a csúcsgasztronómia már régóta kéz a kézben járnak: világszerte több száz Michelin-csillagos étteremben a márka professzionális kávéit kínálják, és vannak olyan kávéritkaságok, amelyeket kifejezetten csak ezeken a vendéglátóhelyeken próbálhatnak ki a kávérajongók. Palágyi Eszter hamarosan nyíló szigligeti éttermében a vendégek többek között a Nespresso Professional Exclusive Selection kávékülönlegességeit is megkóstolhatják, csakúgy, mint a Costesben, a Costes Downtownban és Rácz Jenő nemrég megnyílt éttermében, a Rumourban.

A kapszulás rendszer előnye, hogy az éttermekben is könnyen és gyorsan készíthetünk állandó, magas minőségű kávékat, akár többféle tejes receptet is. Kínálatunk különböző ízvilágú és a világ legjobb termőterületeiről származó kávékból áll, így a vendégek úgy választhatják ki az ételekhez legjobban illő kávét, mint egy pohár bort a borlapról. Ráadásul ez egy fenntartható kávémegoldás, hiszen a Nespresso már szinte a teljes értékláncán karbonsemlegesen működik, rengeteget tesz a kapszulák újrahasznosításáért, és az etikus beszerzés által gondoskodik a kávé hosszútávú jövőjéről is” – tette hozzá Alberto Vercelli, a Nespresso magyarországi vezetője.

Júliusban a Szigliget Várudvarban megnyílt a Nespresso első balatoni Mini Boutique-ja, ahol beszerezhetjük a kedvenc Nespresso kapszuláinkat, új kávégépünket és kávézási kiegészítőinket a balatoni nyaralásunkhoz, így a pihenés alatt is élvezhetjük a különleges kávéélményt, akár hűsítő jegeskávék formájában is. Az új Mini Boutique mellett található Nespresso kávézó kávékülönlegességekkel és izgalmas jegeskávé-koktélokkal várja a kávérajongókat.

A Várudvarban debütál továbbá a Magyarországon saját étteremmel idén bemutatkozó
Rácz Jenő új street food koncepciója, a “Nem rossz”. A Michelin-csillagos Costes is kitelepül hamburger és grill ételeivel, a Nudli pedig a legkedveltebb magyaros tésztaételeinkből hoz ízelítőt. A nápolyi pizzák mestere, a Digó Pizza is saját, fatüzelésű kemencéjével lesz jelen az egész szezonban. Az édesszájúakat pedig Kató néni kürtöskalácsa és az Unicone télifagyija várja.

Mutatunk néhány frissítő jegeskávé-koktél recept a nyári napokra, amelyeket – akár a balatoni nyaralásunk alkalmával – mi is könnyen elkészíthetünk:

FREDDO INTENSO TIKI FRISSÍTŐ

Ebben a nyári receptben valósággal robbannak a Freddo Intenso ízei, és távoli, fűszerillatú vidékekre repítik az embert.

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 1 Nespresso Freddo Intenso kávékapszula (40 ml)
  • 150 g (5 nagy méretű) jégkocka
  • 90 ml gyömbérsör vagy citromos üdítő
  • 10 ml Tiki szirup
  • 1 szelet friss lime
  • 4-5 bazsalikom levél
  • opcionális: friss gyömbér, limehéj

Elkészítés:

Tegyünk 1 nagy jégkockát (30 g) egy shakerbe, és készítsünk el közvetlenül a jégre 40 ml Barista Creations Freddo Intenso espresso-t. Keverjük meg, zárjuk le a shakert, majd rázuk össze erősen. Tegyünk 4 jégkockát (egyenként 30 g) egy nagy üvegpohárba. Adjunk hozzá 10 ml Tiki szirupot, és facsarjunk bele egy gerezd lime-ot. Gyűrjünk össze a tenyerünkben 4-5 friss bazsalikomlevelet, és dobjuk ezeket is a pohárba. Öntsük fel 90 ml szénsavas gyömbérsörrel vagy citromos üdítővel. Óvatosan öntsük rá a lehűtött kávét. Dekoráljuk az italt friss gyömbérszeletekkel, limehéjjal és bazsalikomlevéllel.

EGZOTIKUS KÓKUSZOS ICE MACCHIATO

Ezzel a kókuszos jegeskávéval azonnal a trópusokon érezheted magad.

Hozzávalók 1 adaghoz:

Elkészítés:

Öntsünk 100 ml 1,5% zsírtartalmú tejet egy shakerbe, zárjuk le és erőteljesen rázzuk össze. Tegyünk 3 nagy méretű jégkockát (90 g) egy nagy üvegpohárba, adjunk hozzá 10 ml sáfrányszirupot és egy kevés limehéjat. Öntsük a hideg tejhabot a pohárba, és keverjük össze. Készítsünk el egy Coconut Flavour over Ice espresso-t (40 ml) a pohárba, és a tetejét díszítsük szárított kókuszpehellyel.

„CHIARA ÁLMA” KÁVÉRECEPT

Chiara Ferragni megálmodta kedvenc jeges eszpresszóját egy igazán gazdag, kókuszos ízvilággal feldobva. És hogy ezt a kókuszos ízélményt szemet gyönyörködtetővé tegye, Chiara egy csipetnyi vattacukorral koronázta meg. A recept merész, édes és friss: akárcsak ő maga. 

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • Nespresso Original Freddo Intenso kávékapszula vagy Vertuo Altissio kávékapszula (40ml) 
  • 4 nagy méretű jégkocka (120g) 
  • 100 ml kókusztej 
  • 4 g rózsaszín cukor
  • Világos rózsaszín vattacukor 

Elkészítés:

Tegyünk egy teáskanál rózsaszín cukrot az üvegpohár aljára. Öntsünk rá 100 ml kókusztejet, és keverjük össze a két hozzávalót. Tegyünk 3 nagy jégkockát a pohárba. Egy shakerbe tegyünk 1-2 nagy jégkockát, főzzünk rá 40 ml kávét, és rázzuk össze, majd óvatosan öntsük a pohárba. Díszítsük rózsaszín vattacukorral, vagy alternatívaként egy lekerekített végű fapálcikán 3 rózsaszín, szögletes mályvacukorral. 

Ha új, frissítő ötleteket keresel a Nespresso jegeskávék elkészítéséhez, látogass el a www.nespresso.com/recipes oldalra, és kövesd a @nespresso oldalt az Instagramon.
A Nespresso x Chiara Ferragni Limited Edition nyári kollekció elérhető a www.nespresso.com weboldalon és a Nespresso Boutique-okban. A #NespressoxChiaraFerragni nyári kampányával kapcsolatos részletekért kövesd a @nespresso és @chiaraferragni Instagram oldalakat, és a magyar nyelvű Nespresso Facebook oldalt.

Forrás: Nespresso