Gourmet

Megédesítik az énidőt a Nespresso megújult ízesített kávékapszulái

Rendkívül népszerűek az ízesített kávék Magyarországon. A különböző aromákkal gazdagított kávékat legtöbbször tejjel fogyasztják a kávérajongók, elsősorban olyan pillanatokban, amikor lelassulásra, relaxációra és egy kis énidőre vágynak. A Nespresso kávészakértői nekik alkották meg a megújult Barista Creations Flavoured kávékapszula-kollekciót, mely a pörkölt mogyoró, a krémes csokoládé, a bársonyos vanília és az aranyló karamell ízével édesíti meg a hétköznapokat.

A Nespresso kutatása szerint a magyarok 81 százaléka mindig ízesíti a kávéját valamilyen módon, 62%-uk az édesítésen túl valamilyen kávéfehérítőt (tehéntejet, valamilyen növényi italt vagy tejszínt) sem hagy ki az italból, míg 11 százalékuk csak édesíti azt.※ Ebből is látszik, hogy a kávéra sokan desszertként tekintenek, és a fogyasztása így szorosan összekapcsolódik az ízek élvezetével és a hétköznapi kényeztető pillanatokkal. Ízesített kávéval a legtöbben inkább a délutáni órákban ajándékozzák meg magukat és a kikapcsolódást társítják hozzá – szemben a sötétebb pörkölésű, intenzívebb változatokkal, melyek viszont kiváló lendületet adhatnak a reggelnek. 

Ízes(ített) kávétörténet
A Nespresso kínálatában évek óta találunk ízesített kávékapszulákat.
Elsőként a vanília, a karamell és az étcsokoládé ízű kapszula került a hazai Boutique-ok polcaira 2013-ban, amely kávék receptje azóta több alkalommal is finomhangolásra került.
Ez a terület mindig is a kísérletezés terepe volt: a márka magyarországi történetében az állandó ízek mellett a szezonális kínálatban is rendre megjelennek a forma- és ízbontó újdonságok, például a mandulás sütemény ízű Variations Italia Amaretti Flavour, a fűszeres Pumpkin Spice Cake vagy a frissítő jegeskávékhoz ajánlott kókuszos Tropical Coconut Flavour Over Ice.
Ezek nagy népszerűsége miatt 2021-ben, a Vertuo rendszer magyarországi bevezetésekor sem volt kérdés, hogy az olyan kedvelt ízeknek, mint amilyen a csokoládé, a vanília, a karamell és a mogyoró, az állandó kínálatban a helyük.

A Nespresso most újabb mérföldkőhöz érkezett, és a változó fogyasztói igényekre reagálva megújította a Barista Creations ízesített kávékapszula-kollekcióját, és újdonságként egy pörkölt mogyorós ízű Original kapszulát vezetett be, így most már mind a Vertuo, mind az Original rendszerhez négy-négy íz elérhető az állandó kínálat részeként.

Páratlan ízharmóniák a teljes feltöltődésért
A Nespresso keverő- és pörkölőmesterei pontosan tudják, hogyan ötvözzék a klasszikus ízeket és a kávék zamatát, hogy azok visszarepítsenek életük legszebb ínyenc pillanataihoz.
A megújult Barista Creations kávékollekció tagjait úgy alkották meg, hogy a kávéblend összetétele tökéletesen harmonizáljon a hozzáadott tejjel, miközben a pörkölt mogyoró, a vanília, a karamell és a csokoládé ízjegyei is érvényesülnek. A Vertuo rendszerhez illő kollekcióban mind a négy ízesített kávé megújult: a Roasted Hazelnut, a Sweet Vanilla, a Golden Caramel és a Rich Chocolate kapszulák mennyei desszertköltemények ízeit idézik.
Az Original kávégéppel rendelkezők pedig mostantól az új pörkölt mogyoró ízű Nocciola, a Vaniglia, a Caramello és a Cioccolatino kávékapszulákkal készíthetnek igazán különleges tejes kávérecepteket.

Az új ízesített kapszulák kifejlesztésénél olyan egyensúlyra törekedtünk, ami – akár textúrában, akár ízben – megteremti azt az élményt, mintha kedvenc süteményeinket kóstolnánk. Olyan kávéfajtákat és pörkölési módozatokat választottunk, amelyek hangsúlyozzák a kávé édességét, miközben kissé háttérbe szorítják a keserűbb ízjegyeket” – mondta Márkosi Balázs, a Nespresso kávénagykövete. 

A megújult Barista Creations kávékapszulák a legkiválóbb minőségű, természetes aromáknak köszönhetik ízvilágukat, melyek tejes receptek formájában bontakoznak ki igazán, de espresso-ként is megállják a helyüket. „Bár az aroma szó hallatán sokaknak a mesterséges eredetű műízek jutnak eszükbe, a Nespresso-nál kizárólag természetes eredetű ízesítőkkel dolgozunk, melyeket desztillálás útján nyernek ki az alapanyagokból. Ennek köszönhetően rendkívüli tisztaságú aromákat kapunk.” – meséli Márkosi Balázs. 

Növényi italokkal is működik
A desszertkávék elkészítésének titka, hogy ne adagoljuk túl a tejet, ugyanis könnyen elnyomhatja a kávé ízét. Az egyre népszerűbb növényi italokkal szintén kiváló kávéreceptek készíthetők, de a kávészakértő szerint egyáltalán nem mindegy, milyen terméket választunk. „Utóbbiak akkor működnek igazán jól, ha van elegendő fehérjetartalmuk, ellenkező esetben ugyanis nem adják meg a kávénak a kellő testet” – mondja a szakértő, aki konkrét változatot is ajánl: „Érdemes jó minőségű, barista jelzésű szója- vagy zabitalt választani, mert ezek gyönyörűen habosodnak, magas a fehérjetartalmuk, és a kávé aromáit is hagyják megfelelően érvényesülni.”

A Nespresso oldalán rengeteg receptjavaslat elérhető, melyeket – a tökéletes arányokat kikísérletezve – a svájci központ kávékóstoló szakértői állítottak össze. 

A megújult Barista Creations kollekció elérhető a www.nespresso.com oldalon és a Nespresso Boutique-okban.

※ Forrás: U&A kutatás, 2022 február. 1000 fő bevonásával készült országosan reprezentatív felmérés.