Gourmet

Olasz ihletésű kávéreceptek az ünnepi készülődéshez

Az idei téli szezonban a Nespresso elhozza otthonunkba a “dolce vita” életérzést, amit a szeretteinkkel eltöltött idő, a kellemes beszélgetések és a különleges gasztronómiai élmények varázsolnak különlegessé. A limitált kiadású Variations Italia kollekció Torta di Nocciole, az Amaretti és Il Caffè kávéit a közös ünneplés legszebb pillanatai és a tradicionális olasz desszertek inspirálták. Lássunk néhány finom és látványos kávéreceptet, melyet az ünnepi készülődéshez vagy a karácsonyi ebédekhez, vacsorákhoz is ajánlunk.

CAFFE TORTA DI NOCCIOLE
Hozzávalók (2 adaghoz):

  • 2 Nespresso Torta di Nocciole kávékapszula
    (40 ml)
  • 30 g étcsokoládé
  • 160 ml hideg 30%-os tejszín
  • 20 ml hideg tej
  • 5 g mogyoró
  • kakaópor

ELKÉSZÍTÉS:
Tegyél 30 g étcsokoládét a Barista receptkészítő készülékbe. Önts hozzá 60 ml tejszínt és 20 ml tejet. Válaszd ki a „Forró csokoládé” receptet.

Öntsd a keveréket 2 közepes csészébe vagy pohárba. Készíts a tetejére egy-egy kávét a Torta di Nocciole kapszulából, és jól keverd el. Tisztítsd ki a Barista gép kiöntőjét, szárítsd meg,és mehet bele 100 ml tejszín. Válaszd ki az „Espresso Con Panna” receptet. Az elkészült tejszínhabot kanalazd a kávé tetejére, és szórd meg friss, reszelt mogyoróval és kakaóporral.

CAPPUCCINO AMAMISÚ
Hozzávalók:

  • 1 Nespresso Amaretti kávékapszula (40 ml)
  • 100 ml 30%-os tejszín
  • 5 ml mandulaszirup
  • 30 g mascarpone
  • 5 g étcsokoládé
  • 100 ml hideg tej
  • kakaópor

ELKÉSZÍTÉS:
Töltsd habszifonba a tejszínt, a mascarpone-t, nyomj bele 2 patront, majd rázd fel. Tegyél 5 g étcsokoládét és 5 ml mandulaszirupot egy csészébe, és készítsd el rá az Amaretti kávét. A tejszínes krémet nyomd a kávé tetejére, és díszítsd kakaóporral.

NESPRESSO NEGRONI
Hozzávalók:

  • 1 Nespresso Il Caffè kávékapszula (25 ml)
  • 6 nagy méretű jégkocka (6×30 g)
  • 25 ml vermut rosso
  • 20 ml piros, olasz keserűlikőr (bitter)
  • 20 ml gin
  • 1 szelet kezeletlen narancs
  • narancshéj

ELKÉSZÍTÉS: Tegyél 3 jégkockát a Barista receptkészítő készülékbe, készíts a jégre egy kávét az Il Caffé kapszulából. Válaszd ki az „Iced Nitro” receptet. Tegyél 3 jégkockát és egy narancs szeletet egy nagy méretű pohárba. Öntsd bele a vermut rosso-t, a keserűlikőrt és a gint. Öntsd a tetejére az elkészült jegeskávét, és a poharat díszítsd narancshéjjal.
Alkoholmentes alternatíva: A vermut rosso, a keserűlikőr és a gin helyett használj 5 ml Bitter szirupot és 50 ml tonikot.