Gourmet

Rögös, de mégsem túró, mi lehet az?

Gyakori metafora, hogy rögös az élet útja. A rögös jelzőt a gasztronómiában és az élelmiszer előállításban főként a túró állományára vonatkozóan használjuk.

Egyre több tejtermék helyettesítő élelmiszer jelenik meg, ami megoldást jelenthet tejfehérje-allergiások és a laktózérzékenyek száma is.
Azonban nem minden étel elkészítése egyszerű tejmentesen. A rögös túró helyettesítésben valószínűleg egyedülálló módon egy 100%-ban magyar fejlesztésű és gyártású termék, a ToTu Rögös nyújt megoldást a tejmentesen táplálkozóknak.
Ez a termék ugyanis sem tejfehérjét, sem laktózt nem tartalmaz, tojásfehérjéből állítják elő. Így kiváló alapanyag lehet tejmentes „túrós” rétes, „túrós pite”, „túrós batyu” és sok más finomság elkészítéséhez.

A ToTu Rögös készítmény tejszármazékot nem tartalmaz. Sokoldalú termék, az egészséges táplálkozáshoz tartozó ételkészítés minden területén jól használható.
A testépítők a fehérjebevitel növelésére, a tejre, tejtermékre érzékenyek és a Paleolit ételeket fogyasztók a tehéntúró helyettesítésére használhatják. Energiatartalma alacsony, 0% zsírtartalom mellett.
A ToTu Rögös termék népszerűségét segítette, hogy gyártás során semmilyen adalékanyagot, ízesítőszert, tartósítószert nem használunk.
Csupán soklépéses fizikai eljárásokat alkalmazunk, amilyen például a főzés is – mondta Dr. Németh Csaba, aki a ToTu termékek fejlesztésén dolgozik.

A ToTu termékekről már korábban is írtunk, amit itt újra olvashatsz: