Beauty

Szemfestéklemosó – van értelme?!

A kérdés költői és ezáltal a válasz egyértelmű – a valóság bizony mást mutat! Talán azt gondolod, hogy egy klasszikus sminklemosó (például micellás víz vagy arctisztító gél), amivel az egész arcodat letisztítod, elég lehet a szemfesték eltávolításához is. De ez nem ilyen egyszerű, főleg, ha sminkelsz és például "csak" szempillaspirált használsz. Miért érdemes tehát szemfestéklemosót beszerezni?

A szemkörnyék bőre nagyon finom, vékony és érzékeny, és ezeknek a termékeknek az összetétele teljes mértékben megfelel ezeknek az igényeinek, és nem irritálja feleslegesen a bőrt. Ugyanakkor boldogul a tartósabb sminkek eltávolításával is, mint például a vízálló szempillaspirál vagy a folyékony szemceruza, esetleg a szemhéjfestékek. Főleg, ha sminkfixálót is használsz. A rendszeres sminklemosással megelőzöd a bőr elvékonyodását és a finom ráncok megjelenését.
A sminkmaradványok sem terhelik a szempilláidat, és így nem hullanak ki feleslegesen.

A szemfesték eltávolításának szabályai

A szemfesték eltávolításához a lehető legpuhább vattakorongot használd, melyet átitatsz sminklemosóval. Csukd be a szemed, óvatosan helyezd a vattakorongot a csukott szemhéjra, és hagyd egy ideig hatni a sminklemosót. A smink gyorsan feloldódik, majd könnyen letörölhető. Ezután óvatosan töröld le a sminket a vattakoronggal. Ismételd szükség szerint, amíg a vattakorong tiszta nem marad. A szemfestéklemosó még a tartósabb rúzs esetén is remekül működik.

Vízálló Szemfestéklemosó

A kamillát és B5 provitamint tartalmazó ápoló összetételével a vízálló szempillaspirállal is boldogul. Ugyanakkor a sminklemosó extra gyengéd a szemkörnyékhez, és puhává és hidratálttá teszi a bőrt. Nyugtató hatású panthenolt is tartalmaz, és minden típusú sminket képes eltávolítani beleértve a tartós rúzst, a 24H szemceruzákat és a vízálló szempillaspirált is.

Tudtad, hogy a NIVEA márka No.1. a szemfestéklemosók piacán?
Vess egy pillantást a másik két termékre is a nivea.hu-n: NIVEA Szemfestéklemosók