Movies

Szeptember 18-án jön a hivatalos Batman Nap

Idén ismét együtt ünnepelhetnek a Sötét Lovag rajongói, hiszen szeptember 18-án, immáron 8. éve, megrendezésre kerül a Batman Nap. Ezúttal pedig a hazai fanok sem maradnak ki a jóból, hiszen a Fumax Kiadónak köszönhetően a nemzetközi premierrel egyidőben válik itthon elérhetővé a Batman: A világ című képregény antológia!

Batman időtlen idők óta vívja végtelen harcát a bűnözés ellen Gotham városának veszélyes sikátoraiban. A Sötét Lovag azonban kénytelen szembesülni vele, hogy a gonoszság nem ismer határokat, így hivatása nem korlátozódhat csupán egyetlen városra: a földön mindenütt akadnak gonosztevők, akiket meg kell állítani. Így hát ahova Bruce Wayne utazik, ott Batman is feltűnik, hogy élhetőbb hellyé változtassa az egész világot.

A Batman: A világ képregénygyűjtemény egy teljesen új ötleten alapszik: Batman múltjáról és jelenéről ezúttal a föld különböző országaiból érkező kreatív csapatok mesélnek, és mindegyikük a saját területére helyezi a köpenyes igazságosztót. A kötetben rendkívüli vázlatok is helyet kaptak, amelyekben a rajzolók többek közt bemutatják azokat az egyedülálló Batman-öltözékeket, amelyeket e kiadvány számára terveztek.

Videoért klikk ide:

A kötetben közreműködik többek között Brian Azzarello és Lee Bermejo (USA), Mathieu Gabella és Thierry Martin (Franciaország), Paco Roca (Spanyolország), Alessandro Blotta és Nicola Mari (Olaszország), Benjamin von Eckartsberg és Thomas von Kummant (Németország), Stepan Kopriva és Michal Suchánek  (Csehország), Tomasz Kolodziejczak, Piotr Kowalski, Brad Simpson  (Lengyelország), Ertan Ergil és Ethem Onur Bilgiç (Törökország), Alberto Chimal és Rulo Valdés (Mexikó), Carlos Estefan és Pedro Mauro (Brazília), Inpyo Jeon és Jae-kwang Park valamint Kim Jung Gi (Korea), Xu Xiaodong,
Lu Xiaotong és Qiu Kun valamint Yi Nan (Kína), Kirill Kutuzov, Egor Prutov és Natalia Zaidova (Oroszország) illetve Okadaya Yuichi (Japán).

Videoért klikk ide:

A világpremier mellett továbbá olyan nagysikerű képregények is elérhetők most a Fumax Kiadónál, mint Neil Gaiman DC Univerzuma, Sean Murphy zseniális írása a Batman: A Fehér Lovag átka, a Harley Quinn és Joker kapcsolatára fókuszáló Harleen vagy épp Mark Waid és Alex Ross klasszikusa, a Kingdom Come – Jöjjön el a Te országod. Ráadásul szeptember végén jelenik meg – a gamerek legnagyobb örömére – Batman/Fortnite: Zéró Pont című kötet, amelyhez jár hét darab bónuszkód, Fortnite-ban feloldható DC témájú digitális tárgyhoz köthető, köztük a Harley Quinn és a páncélos Batman skinekhez! **

A képregények mellett azonban a DC még egy különleges alkotással is készül. A Batman-napon a rajongók egy új, izgalmas, eredeti forgatókönyv alapján készült podcastot is meghallgatnak! A BATMAN: THE AUDIO ADVENTURES című műsorban Jeffrey Wright, Rosario Dawson, Jason Sudeikis és John Leguizamo kölcsönzik a hangjukat a karaktereknek!