High tech

High-tech rendszer a bőrelemzésben

Manapság egyre trendibb kifejezések a bőrápolás, bőrápolási rutin és bőrdiagnosztika. A kozmetikusok és szépségiparban dolgozók egyöntetű véleménye, hogy a bőrápolás mindennek az alapja, ehhez viszont tisztában kell lennünk saját bőrtípusunkkal, bőrünk állapotával és ennek megfelelően azokkal a termékekkel, amelyek segítségével kialakíthatjuk napi bőrápolási rutinunkat.

A bőr

A bőr testünk legnagyobb szerve, egy átlagos ember testsúlyának mintegy 16%-át teszi ki. Rengeteg belső és külső káros tényezőnek van kitéve nap mint nap, a helytelen táplálkozási szokások, nem megfelelően megválasztott életmód, vízhiány és napsugárzás nagy mértékben befolyásolják állapotát. Ahhoz, hogy igazán tudatos arcápolási rutint alakítsunk ki, ismernünk kell bőrünket. Tudnunk kell, milyen a bőrtípusunk, melyik összetevő hogyan és hol hat, valamint jól kell megválasztanunk a különböző bőrápolási termékeket. Felmerülhet azonban a kérdés, hogyan tudhatjuk meg mindezt bőrünkről?

Bőrdiagnosztika

A bőrdiagnosztika a bőr állapotának korrekt és pontos megítélését szolgálja. Legyen szó bőrünk állapotának felméréséről vagy valamely látható probléma kezeléséről, nagy szerepe van a precíz diagnosztikának. Mindemellett arra is lehetőséget ad, hogy figyelemmel kísérjük egy-egy kezelés hatékonyságát, eredményességét.

A bőranalízis módszere

A digitalizáció világában a bőranalízis egy új, professzionális high-tech rendszer az arcbőr azonnali és pontos diagnosztizálásához. A mindössze 10 perces állapotfelmérés során a vendég közvetlenül a tablet képernyőjén keresztül tudja követni az elemzést, melynek eredményei vendégenként elmenthetőek az adatbázisban, így a kozmetikus szakember folyamatosan követheti a kezelések hatékonyságát.


„A bőrdiagnosztika egy fontos állomása a bőrápolásnak, hiszen segítségével a vendégek pontos képet kaphatnak bőrük állapotáról és arról is, milyen kezelések szükségesek a továbbiakban, milyen termékek tudnak javulást előidézni a sokszor szabad szemmel nem látható problémákon.” – mondta Alessandro Farina, a Vagheggi Magyarország Kft. ügyvezetője és résztulajdonosa. 

Mit vizsgál a bőrdiagnosztikai berendezés?

A különböző nagy felbontású és nagy pontosságú optikákat használó videokamera rendszer 3 különböző diagnosztikai megközelítést tesz lehetővé.

  1. Cleansing program: pontos képet kaphatunk többek között bőrünk hidratáltsági fokáról, rugalmásságról, a faggyútermelődés és pórusok állapotáról.
  2. Age care program: célja a bőr öregedésével összefüggő főbb bőrproblémák diagnosztizálása, majd a megfelelő kezelések és age care termékek ajánlása.
  3. Kamera: ennél a szabad elemzéses módszernél a kamera a test más területein is alkalmazható.


„Tapasztalataink szerint egyre többen fektetnek hangsúlyt a mindennapi bőrápolásra. Ebben óriási segítséget nyújthat kezdőlépésként a bőranalízis, hiszen teljes és pontos képet ad bőrünk állapotáról, a ráncok valódi mélységéről. Ez azonban önmagában nem elég: szükségünk van egy megfelelő szaktudással rendelkező szakemberre, aki segít kialakítani egy személyreszabott bőrápolási rutint, termékeket ajánl otthoni használatra és elvégzi a szükséges kezeléseket. E kettő -szakember és berendezés- egymást kiegészítve, eredményes és tartós hatást hivatott elérni.” – árulta el Alessandro Farina.  

Ugyan a berendezés felméri bőrünk állapotát, a további teendőket a kozmetikus szakember javasolja számunkra. Felhívhatja figyelmünket számos olyan összefüggésre, amelyekre ezelőtt talán sosem gondoltunk, választ adhat bennünk felmerülő kérdésekre és segíthet kialakítani egy minden szempontból megfelelő és hatásos bőrápolási rutint.

További információk:

www.vagheggi.hu