Fashion

Jön a TOTHBORI 2022-es tavaszi és 2021-es ünnepi kollekciója

Megújult szemlélettel, régi értékeit mégis megőrizve tér vissza a TOTHBORI divatmárka – év végi, ünnepi és 2022-es tavaszi kollekciója főszerepbe emeli a letisztult, nemes anyagokat, a hétköznap is viselhető, kényelmes luxus ruhadarabokat, amelyek visszavezetnek minket az öltözködés szeretetéhez.

Az új ready-to-wear kollekciókban a tervezőre jellemző burjánzó alkotói fantáziával átszőtt, kézműves couture részletgazdagság finom egyensúlyba kerül az időtlen, higgadt, kortárs letisztultsággal.

A tavaszi kollekciót a szecesszió törékeny és drámai minta- és formavilága ihlette, benne fókuszba kerülnek a légies anyagok, a gyöngyházfényű textúrák, valamint Tóth Bori saját tervezésű, printelt selymei, melyeket Émile Gallé organikus stílusú üvegvázáinak és kerámiáinak mintái inspiráltak. Életre kelnek a modern és könnyed városi nő lezser, ugyanakkor elegáns outfitjei, a palazzo nadrágokkal kombinált, drapérikus, kényelmes topoktól, a selyem blúzruhákon át, a tone-on-tone kosztümökig. Az összeállítások teljes mértékben nélkülözik a formalitást, mégis egytől egyig tökéletes összhangot, magabiztosságot sugároznak. Nagyléptékű, finom pezsgést adó, színátmenetes printeken keresztül uralkodó színekké válnak a lilák, a kékek, valamint a kifinomult olivazöld és a halványrózsaszín – a legkarakteresebb minták a selymeken, a lágy taftokon kerülnek főszerepbe.

A Floral Triumph, a Tavaszi Szelekció vonalában a kékek még lilás változatban, hűvösebb, nehezebb tónusban jelennek meg. A télből kifelé jövet kicsit világosodik a tónus, erősödik a Jugendstil inspirációja, színvilága, mindez a fekete mai, modern, városi kontrasztjában. Izgalmas ellentétek születnek a finom tört árnyalatokkal, a kékes és a pinkes lilákkal, az érzékeny, vízfesték hangulatú printekkel, melyek ocelot mintával kombinálva visznek csavart a koridézésbe; új, merész hangulatot teremtve törik meg a fennköltséget.

A TOTHBORI-nő kettőssége a fazon- és anyagpárosításokban is érezhető: a robosztus találkozik a filigránnal, a nagyléptékű minta a törékeny anyaggal. A maxi szoknyákhoz lezser felsőrészek párosulnak, pólóval vagy crop zakóval, mindig olyasmivel, amitől egy nagyívű hangulatot képviselő darab hordhatóbbá válik. A fekete és a pasztell ellentétpárja végigkíséri, összeköti a különféle szezonokat, kombinálhatóságot teremtve ezzel azért, hogy – a TOTHBORI márka alaptételét követve – bárhonnan bármit át lehessen emelni.

A Kék-bézs Tavasz vonal már egyet lép a tavaszból a nyár felé, a víz kékje mellett megjelennek a kiszáradt föld színei, a printekben a homokszín mellett életre kelnek a napégette árnyalatok, melyek a forró levegő rezgését idézik. Ezek a darabok megelőlegezik a kánikulára való készülődést.

A tavaszi kollekció fontos elemeiként megjelenek a kiegészítők selyemkendők, könnyed bőráruk és ékszerek formájában. A mostantól állandó darabként jelen lévő kendők mindig követik majd az adott kollekció mintavilágát, visszatérő lesz a virágos hangulat és a monogrammal való kísérletezés, ugyanakkor univerzális, teljesen letisztult, minden outfittel kompatibilis verziók is születnek majd, valamennyi szezonban. A tökéletes ajándékokként és öltözék kiegészítőkként is funkcionáló darabok, kézzel szegettek, tiszta selyemből készülnek, vállkendő, nyaksál, sál, illetve stóla méretben.

A tavaszi kollekció ékszerei erősitik a szecessziós inspiráció adta összképet a gyöngyház sötétebb árnyalataival, szintén megidézve Émile Gallé üvegvázáinak és Zsolnay színjátszó kerámiainak világát.

A márka webshopjának novemberi indulásával egy időben bemutatkozik a TOTHBORI ünnepi kollekciója is, a Divine Night – a márka ezzel készül a társasági és családi összejövetelek, rendezvények időszakára. A kollekció a sötét, ünnepélyes színekre, valamint a strukturáltabb, fényes anyagokra fókuszál. Itt is megjelennek az izgalmas összhangok, melyek látszólag egymásnak ellentmondó darabok párosításából születnek, ilyen például egy basic top kombinálása pliszírozott szoknyával vagy elegáns zakóval.

A kollekció pólóin visszaköszönnek a finomművű, jellegzetes arckollázsok, melyeket a tervező ikonikus bomberdzsekijein láthattunk korábban, a Parrot Queen és az Urban Geisha szürreális szépségű karakterei. A bomberekre jellemző eklektika folytatódik, az arany és ezüst motívumok ezúttal is a hétköznapokon szintén viselhető, azokat lezserebbé, szerethetőbbé tévő elemekként vannak jelen.
A kollekciókon át kombinálható pólók között letisztult stílusú, logózott basic-ek ugyancsak megtalálhatóak majd, valamint a márka ikonikus mintája, a pillangó ismét szerephez jut az egyes darabokon.

A márka számára az idei év több szempontból is új fejezetet nyit: a ready-to-wear darabok szerepének felértékelődésén, valamint a webshop indulásán túl az atelier, azaz a műhely-forma és a személyre szabás az alkotói folyamatok mozgatójaként is meghatározóvá válik.

Mindig az új, az újdonság megteremtése hajt, az, hogy komplexen tervezhetek és olyan világot építhetek, amely eddig nem létezett.
Ez a legizgalmasabb dolog. Kifejezésre juttatni saját belső képzeletvilágomat, esztétikámat – ebbe szeretném most bevonni a vásárlóinkat” – mondja Tóth Bori.

A tervező húsz év szakmai tapasztalatával, különleges odafigyeléssel, egyéniségre szabva szolgálja és inspirálja a nőket, akik fesztelen eleganciára vágynak és akik számára a legújabb ready-to-wear kollekciók által is megtestesített, könnyed kényelem és variálhatóság eszközként szolgál személyiségük magabiztos kifejezésére.

Art Director: Tóth Bori
Fotó: Pejkó Gergő
Styling: Molnár Anikó
Make Up: Kiss Csilla
Haj: Lukács Mátyás

@tothbori_official
TOTHBORI #tothboridesigner
www.tothbori.hu