Fashion

Különleges kapszulakollekcióval ünnepel a 15 éves NONPLUS

Épp 15 évvel ezelőtt, 2009 tavaszán az akkor még grafikusként és dekoratőrként alkotó Kiss Sarolta nagyot álmodott és ebből az álomból megszületett a NONPLUS.

Egy olyan márka, melynek neve azóta már egyet jelent a letisztult, minimalista és kényelmes stílussal, és ahol a középpontjában sosem az aktuális divatirányzatok, hanem a ruhákat viselő ember áll. Bár azóta rengeteg dolog változott mind a hazai, mind a nemzetközi divat területén, a NONPLUS közben végig hű maradt “a kevesebb több” és a fenntartható divat alapelveihez és úgy fejlődött az évek alatt folyamatosan és organikusan, hogy közben reagált a világ változásaira is.

A #fifteen kollekcióban most a NONPLUS múltja és a jövője találkozik: a természetes, fenntartható alapanyagokat használó kollekció egésze minimál hangvételű, de a részletek frissek, frappánsak, vagányak és nagyvonalúak. A #fifteen kollekció kombinálja a 15 éve használt pamut futter anyagot az elegánsabb tencel és rayon anyaggal, a szitanyomással készült logót a vágott szélű foszlós reteszelt kivitellel. A finoman átgondolt és kivitelezett részletek összhatásával egyensúlyba került a kollekció darabjainak egésze.

A limitált kollekció logóját –  ami monokróm és színes változatban, illetve dekonstruált formában is megjelenik a ruhákon és táskákon – , az egyik legsikeresebb magyar grafikusművész, Tábori-Simon José (Simon Says) tervezte.

Nagyon fontos számomra, hogy a ruhák nyelvén közvetítsem a belső fejlődés, az önismereti út fontosságát, a szerénységet és a szeretetteljes létezést. Az örömteli élet tulajdonképpen mindannyiunk célja. Ennek egyik eszköze az öltözködésünk – ami e mögött van, az egyéni felfedezés. Ez a kollekció egy fontos állomás, ezért is lett „Harmony” a mottója, ami a ruhák belső címkéjén is megjelenik.” – mondta Saci a a #fifteen kollekció inspirációjáról.

A NONPLUS küldetése a jövőben is változatlan: olyan kiemelkedő minőségű, hordható és időtálló alapdarabokat alkotni, melyeknek célja viselőjük személyiségének kiemelése és a harmónia megteremtése.

Fotó: Kiss Lenke Dalocska

Modell: Dalma (Visage) és Panna

Smink és haj: Elekes Kata

Helyszín: Fabrik Stúdió

Nézd meg a teljes kollekciót itt!