Lifestyle

Összekapcsolódásra hív mindenkit a BLUM program

Idén 16. alkalommal az ország 4500 óvodájában kerül megrendezésre a Blum hét. A Blum program „Mesebeli utazás az érzékelés világában a Blummal, a Fair Play közreműködésével” című programsorozata a játékot, a mesét, a művészeteket hívja segítségül személyiségfejlesztő programja részeként. A november 29-én startoló kéthetes online kampányban összekapcsolódásra, közösségteremtésre hívják az érdeklődőket.

A Blum program az óvodás korú gyerekek személyiségfejlesztő programja, melynek célja, hogy a gyerekek önmaguk teljességében bontakozzanak ki. A Blum program csapata vallja, hogy az alkotásra képes személyiséget, az ehhez szükséges alapvető képességeket kisgyerekkorban, illetve óvodáskorban lehet leginkább megalapozni és tovább kell fejleszteni iskoláskorban is.
A Blum program a játékot, a mesét, a művészeteket hívja segítségül e célok és stabil alapok eléréséhez.
A Blum program csapata bízik benne, hogy idén is minél többen összekapcsolódnak a virtuális térben.

„Összekapcsolódásra hívunk mindenkit, aki hisz a mese, a művészetek, a játék varázslatos erejében. Nagyszerű szakértőkkel együtt indulunk el az érzékelés útján, ahol lehetőséget teremtünk a kapcsolódásra. Kapcsolódhatunk önmagunkhoz, a testünkhöz, embertársainkhoz vagy bárkihez, akihez csak szeretnénk. A mesék világában bármi megtörténhet.” – vallja Bácskai Márta, a Blum program alapítója. Nemcsak az óvodák, hanem a szülők és hozzátartozók csatlakozását is várják a Blum program oldalán.

Az idei indonéz népmesét Boldizsár Ildikó meseterapeuta, mesekutató választotta, címe A szív igazsága. „Ez a mese arról szól, hogy életünk minősége testünk összehangolt működésétől függ.” – magyarázta Boldizsár Ildikó. – Nagyon fontos, hogy jó kapcsolatot ápoljunk saját testünkkel, így lehetünk boldog emberek. A mesék segítségünkre lehetnek a test- és érzékszerv-tudatosításban, abban, hogy megtanuljuk szabályozni érzelmeinket és jó alapot adnak a különféle testtudatosító játékokhoz is.” – tette hozzá.

A Blum hét tapasztalt fejlesztési, művészeti és tudományos szakemberek közös munkájával valósul meg, a Fair Play fejlesztő játékokat forgalmazó családi vállalkozással partnerségben.

A Blum héttel kapcsolatos további részleteket a www.blumprogram.hu/blumhet/ oldalon olvashatnak az érdeklődők.

Az elmúlt három hónapban „Blum szülői percek – a Generali támogatásával” kampányunk podcast epizódjaiból és a Blum tudástárából hiánypótló szülői kiadvány készült.

A podcastok hanganyagai honlapukon, a játékok pedig Facebook oldalunkon találhatóak.
A Blum saját fejlesztésű, országos szinten is egyedülálló programja megismerhető és elsajátítható a szakembereknek szóló Bluming képzésen, és a Blum program szemléletét, eszközrendszerét bemutató szakmai kézikönyv által.